İstanbul İkitelli Organize Sanayi Eskoop Sanayi Sitesi’nde faaliyet gösteren Alse Metal, 15 yılı aşkın tecrübesiyle müşterilerine kaliteli çözümler sunuyor. Alüminyum alanında üretim, projelendirme ve montaj hizmeti sunan firma, bugüne kadar hem yurt içinde hem de yurt dışında birçok önemli projenin tercihi oldu. Alse Metal’i tercih eden projelerden biri de Vira İstanbul. Gül İnşaat’ıın Beylikdüzü’nde hayata geçirdiği Vira İstanbul’a Alse Metal kalitesiyle değer kattı. 

Vira İstanbul’da yaklaşık 3500 metrekarelik alanda iş yaptıklarını açıklayan Alse Metal Genel Müdürü Alper Coşkun proje kapsamında kompozit kaplama, cam cephe imalat ve montaj işlerini gerçekleştirdiklerini söyledi. Ürün kalitelerinin yanı sıra profesyonel ekipleriyle projede başarılı bir çalışma yaptıklarını vurgulayan Coşkun, projeyi  zamanında teslim ettiklerini açıkladı. 

Geçtiğimiz yıllarda makine parklarına yaptıkları yatırımlarla üretimlerini çok daha güçlendirdiklerini dile getiren Coşkun, şu anda yıllık üretim miktarlarının yaklaşık 300 bin ton olduğunu söyledi. Alüminyum dış cephe sistemleri, alüminyum doğrama sistemleri, alüminyum korkuluk sistemleri, dekoratif cephe sistemleri, ofis bölme sistemleri, otomatik sistemler başlıca çalışmalarının arasında yer aldığını aktaran Coşkun, firmalarının ayda yaklaşık 1500 metrekare alüminyum kompozit üretimi yaptığını vurguladı. Müşterilerine sağladıkları en önemli avantajlardan birinin de projeye özel çözümler sunabilmek olduğunu kaydeden Coşkun, önceliklerinin kalite ve müşteri memnuniyeti olduğunun altını çizdi. Bu yaklaşımları nedeniyle yurt dışında da önemli çalışmalara imza attıklarını aktaran Coşkun, “İsrail, İngiltere, Fransa ve Irak’a ihracat yapıyoruz. İngiltere ve Fransa’ya cephe ve doğrama sistemlerini Türkiye’de üretimini yaparak gönderiyoruz. İsrail ve Irak’ta ise hem imalat hem de montaj yapıyoruz. Dış pazar payımızı arttırmak amacımız. Böylelikle firmamızın üretim kapasitesin de arttırmış olacağız.” dedi. Bu yıl yurt dışında daha da aktif olmayı planladıklarını açıklayan Coşkun, “Alse Metal olarak uzun yıllardır bu sektörde faaliyet gösteriyoruz. Profesyonel bir ekibe sahip olmamız imalatta olduğu gibi uygulamada da başarımızı arttırıyor. İşinde tecrübeli bir ekibe sahibiz. Bu da sahada işin aksamadan devam etmesine, yapılan çalışmadan istenilen verimliliğin alınmasına olanak sağlıyor. Aldığımız işi zamanında tamamlamamız, profesyonel bir kadroya sahip olmamız müşterimizin firmamıza olan güvenini arttırıyor ve gelecek projelerinde de tercih edilmemizi sağlıyor.“ dedi.