Türkiye iklimlendirme sektörünün en köklü kuruluşlarından Aldağ, üretimden yönetime tüm süreçlerinde sürdürülebilir gelişim için kalite anlayışını bir standart haline getiriyor ve belgelendiriyor.

MİSYONUNUN GEREKLERİNİ YERİNE GETİRİYOR

Uluslararası Standardizasyon Kuruluşu (ISO) tarafından belirlenen ve sürekli iyileştirilerek güncellenen standartlar, kendisini geleceğe taşımayı hedefleyen işletmeler için rehber anlamı taşıyor.

Aldağ, süreçlerini bu standartlara uyumlandırarak belgelendirmeye büyük özen gösteriyor. Sahip olduğu; ISO 9001 Kalite Yönetimi Sistemi başta olmak üzere, ISO 14001 Çevre Yönetimi Sistemi, ISO 45001 İş Sağlığı ve Güvenliği, ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti Yönetimi sertifikalarına ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi’ni de ekleyen şirket, sektörde öncü misyonunun gereklerini yerine getiriyor.

BİLGİ GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİNİ TESCİLLEDİ

Şirketler için bilgi varlıklarının güvenliğinin önemi giderek artıyor. Şirketlerin fikri haklarından doğan bilgilerin yanı sıra finansal ve personel bilgilerinin, müşterilerine ve üçüncü taraflara ait bilgilerin güvenli tutulabilmesi, şirketlerin sorumluluğu altındadır. Bilgi güvenliği ve yönetimi, şirketin öz sermayesi sayabileceğimiz bilginin kullanılamaz hale gelmesini de önler. Bu sistemin kurulması ve sağlıklı işleyişi, şirket üst yönetimleri tarafından desteklenmelidir.

Aldağ, sürdürülebilir gelişmeyi odağına alan vizyoner yönetim anlayışı ile gerek kurumunun gerekse müşteri ve tedarikçilerinin bilgi güvenliğine gösterdiği duyarlılığı güvenilir bir sistem haline getirerek ISO 27001 belgesini almaya, yapılan denetimler neticesinde hak kazandı.

Aldağ, ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi ile kurumsal planlama faaliyetlerini, sorumlulukları, uygulamaları, prosedürleri, prosesleri, kaynakları tanımlayarak bir yandan olası riskleri en aza indirme yolunda önemli bir adım attı, öte yandan kurumsal itibar yönetimi açısından çıtayı yükseltmiş oldu.

Sektörünün en büyük merkezi sistemler üretim tesisine sahip firma, ürünleri için de uluslararası sertifikasyon programlarına dahil oluyor. 

KAİZEN VE 5S, ÜRETİMİN DE PUSULASI   

Bütünleşik tasarım ve sürdürülebilir bina felsefesi ile inşa edilen firmanın 32 bin metrekaresi kapalı alan olmak üzere toplam 38 bin metrekare alana kurulu Manisa Akhisar Tesisi, Türkiye’nin “yeşil endüstri yapıları”nın başarılı bir örneği olarak hizmet veriyor.

Cihazlarda olduğu kadar üretimde de enerji verimliliğinin gözetildiği tesiste kullanılan tüm malzemeler geri dönüştürülebilir nitelikte seçildi. Japonca “değişim” anlamına gelen Kai ve “daha iyi” anlamına gelen Zen sözcüklerinin bir araya gelmesi ile oluşan, “sürekli iyileştirme” anlamına gelen Kaizen felsefesi, Akhisar Tesisinde örnekleniyor.

Operasyonel mükemmellik sağlamak için tesiste uygulanan 5S (Ayıklama, Düzenleme, Temizleme, Standartlaştırma ve Disiplin) metoduyla gerçekleşen ve süreç kaybı, gereksiz hareket, işgücü kaybı, zaman kaybı engellenmekte, böylelikle üretimde çokluk, esneklik ve çeşitliliği öngören “yalın üretim” gerçekleştiriliyor.

Böylece “kalite, maliyet, teslim süresi” değer kriterlerinin optimizasyonu en iyi düzeyde gerçekleşebiliyor.