Uzun yıllara dayanan bilgi ve tecrübesi ile başarılı çalışmalara imza atan Aldağ, klima santralleri ile müşterilerine avantaj sunuyor. Markanın ürün gamında yer alan AKS (Modüler) klima santralleri, istenilen iklimlendirme şartlarını sağlayacak şekilde dizayn edilmesi sebebiyle yüksek verimlilik sunuyor. 

1.500 - 90.000 m3/h aralığında havayı şartlandırarak ortamda istenilen nem ve sıcaklık değerini sağlayan Aldağ klima santrali aspiratör, egzost - karısım filtre, torbalı filtre, ısıtıcı – sogutucu, ısı geri kazanım, nemlendirici, vantilatör ve susturucu özelliklere sahip.
EUROVENT belgesine sahip olan klima santrali aynı zamanda DIN 1946 Kısım 4 :2008, DIN EN ISO 5167 Standartlarında teste tabi tutularak kalitesini tescillemiştir.  
Fan hücrelerinde öne eğik veya geriye eğik çift emişli yüksek verimli santrifüj fanlar ile plug fanların kullanıldığı klima santrallerinde, bu fanlar galvaniz çelik saçtan mamuldür, statik ve dinamik balansları alınmıştır. Fan tipleri; hava debisi, basınç ve verim eğrilerine göre seçilmektedir.

Aldağ klima santrallerinin elektrik motorları IP55, IE2-IE3-IE4, 380V 50Hz özelliğine sahiptir. Motor fan mil gücünün yüzde 15-20 fazlası ile seçilmistir. Fan çıkış ağzı flexible bağlantı ile hücreye birleştirilerek titreşimin gövdeye veya kanala iletilmesi önlenmiştir. Fan emiş ve çıkış ağızlarının konumu değiştirilebilir. 

Aldağ klima santrallerinin bir diğer önemli özelliği ise hücresinin üç adet damper ve kasetli G2 - G4 sınıfı temizlenebilir filtreden oluşmasıdır. Bu hücre üstünde bulunan egzost damperi vasıtası ile mahalden bir miktar hava egzost edilir ve bu oranda diğer damperden taze hava alınmaktadır. İç hava ile karıştırılarak gerekli şartlandırma işlemi yapılarak ortama verilir. Bu hücrede hava ayarları istenilen oranda damper motorları ile veya elle ayarlanabilmektedir.
Yüzde 100 taze hava ile çalışma özelliğine sahip olan klima santralinin içerisinde bulunan sorption rotoru hem duyulur hem de gizli ısı transferi sayesinde yaz şartlarında nem alma, kıs şartlarında nemlendirme ihtiyacını büyük oranda ortadan kaldırarak dört mevsim enerji tasarrufu sağlamış olur, verimleri (%70-85) oranındadır. Sadece duyulur ısı transferi yapan ısı tekerlekli veya plate tip çapraz geçisli uygulamalarda yapılabilmektedir.