İklimlendirme sektörünün son yıllarda adından en çok söz ettiren kuruluşların başında gelen ALDAĞ A.Ş., sermayesinde 170 milyonluk bir artışa gittiğini duyurdu. Alınan bu kararın başlıca sebebinin şirketin hızla artan pazar payındaki hızlı artışın ve cirosundaki büyümesini artırarak sürdürme kararlığı olduğu belirtildi. Bu kararın iklimlendirme sektörünün ana oyuncularından olan ve yerli sermaye kimliğini koruyan bir firma tarafından alınmış olması, sektörü çapında umut verici bir gelişme olarak tanımlandı.

BÜYÜME STRATEJİSİNE HIZ KESMEDEN DEVAM EDECEK

ALDAĞ A.Ş.’den yapılan açıklamada; Şirket Yönetim Kurulunca 9 Nisan Cuma tarihinde alınmış olan karar neticesinde, esas sermayeden kayıtlı sermaye geçiş sürecinin başlatılmasının ve 170 milyon TL bedelli sermaye artırımı yapılmasının onaylandığı bildirildi. Aynı zamanda tüm ortakların rüçhan haklarını kullanabilmelerine olanak vermek adına genel kurulun 8 Mayıs Cumartesi tarihinde şirket genel merkezinde toplanmasına karar verildiği bilgisi de paylaşıldı. Açıklamada ayrıca alınmış olan kararın, genel kurulca onaylanmasının hemen akabinde Ticaret Sicil Gazetesi’nde yayınlanması ile resmileşeceği belirtiliyor. Sermaye artırımında söz konusu olan meblağın 1/4’ü kadar olan kısmın, ticaret sicil onayından önce ortaklar tarafından şirket hesaplarına halihazırda nakden transfer edildiği bildirildi. Bu açıklamanın ardından, sektör mensuplarının genel kanaati ALDAĞ’ın önümüzdeki süreçte de büyüme stratejisine hız kesmeden devam edeceği yönünde oldu.

2016 yılında ALDAĞ İcra Kurulu Başkanı Rebii Dağoğlu’nun şirket yönetimine gelmesi, ALDAĞ için adeta bir dönüm noktası oldu denilebilir. Manisa’daki ve İstanbul’daki Kurtköy tesislerinin devreye alınmasının ardından, şirketin profesyonel kadrolarında çok hızlı değişime gidilmesi ve iç eğitim süreçlerine ağırlık verilmesi, kurumsal kimliğin güçlendirilmesi, teknolojik altyapıya yapılan  yatırımların artırılması, Ar-Ge merkezi statüsünün elde edilmesi ve TB1 Klima Santrallerinin üretimine başlanmasının yanı sıra Avrupa’nın önde gelen iklimlendirme sektörü firmalarından CIAT ile iş ortaklığı  antlaşmasına varılmasına kadar birçok önemli gelişmede Rebii Dağoğlu’nun imzası var. Son yıllarda A segment olarak bilinen projelerin birçoğunda ALDAĞ markası tercih ediliyor. Dağoğlu’nun yönetiminde sektörel STK’larda da aktif bir konumda olan ALDAĞ, bugüne kadar STK’ların düzenlediği pek çok organizasyona önemli ölçekte maddi destek sağladı. Sanayi üniversite iş birliğine büyük önem veren ALDAĞ yönetimi, 2019 yılında İTÜ ve YTÜ öğrencilerinin katılmayı hak kazandığı Fas’ta düzenlenen Solar Decathlon yarışmasına katılabilmeleri adına organizasyonun en büyük sponsoru oldu. Daha önce birçok kez Solar Decathlon’da yarışmaya hak kazandığı halde maddi imkansızlıklar nedeniyle yarışmaya katılma imkanı elde edemeyen Team Bosphorus Ekibi ALDAĞ’ın vermiş olduğu destekle bir ilki gerçekleştirmiş oldu. Bundan sonraki süreç ALDAĞ’ın güçlenen sermaye yapısıyla faaliyetlerini hangi alana genişleteceği, büyük merak konusu. Rebii Dağoğlu bugüne kadar kamuya tüm konuşmalarda, planlanan zaman zarfı içerisinde iklimlendirme sektörünün tüm ürünlerinde ALDAĞ markasının görüleceğini ifade etmişti. Dağoğlu, ayrıca yıl sonu itibariyle Türkiye merkezi iklimlendirme pazarında tüm ürün gruplarında ve tüm segmentlerinde liderliğe oturmayı garantilediklerini belirtmişti.