Bijonsan El Aletleri, iskele ve kalıp sektörünün en önemli partnerleri arasında yer alıyor. Başarısını her geçen gün arttıran markanın çalışmalarını, Genel Müdür Mehmet Öztürk ile konuştuk.

YAĞMUR SUYU, TÜRKİYE’NİN SU SIKINTISINI ÇÖZEBİLİR YAĞMUR SUYU, TÜRKİYE’NİN SU SIKINTISINI ÇÖZEBİLİR

Firmanızın dünden bugüne çalışmaları hakkında bilgi verir misiniz?

Uzun yıllardır inşaat iskele ve kalıp sektörünün önde gelen isimlerinden biri olan BİJONSAN, kurulduğu 1993’lü yılların başında küçük bir atölye olarak, zamanın ihtiyacı çeşitli oto, tarım ve sanayi sektörünün ihtiyaç duyduğu yedek parçaları üreterek sanayide yerini almıştır. Birkaç ortaklı yapıdan oluşan şirketin ortaklarının farklı branşlarda faaliyet göstermek istemeleri üzerine BİJONSAN tarafımca devralınarak, inşaat iskele ve kalıp aksesuarları üretimi yapmaya başlamıştır. BİJONSAN bugün gerek ülkemiz gerekse yabancı ülkelerdeki partnerleri ile yoluna bu sektörde devam etmektedir.

Hangi ürün ve sistemlerinizle inşaat sektörüne hizmet veriyorsunuz?

Ürünlerimiz uluslararası standartların inşaat iskele ve kalıp üretimlerinde kullanılan aksesuarları teşkil etmekte olup, kullanıldığı sistemler kısaca teleskopik sistemler, güvenlikli iskele alt ve üst ayar milleri, masa kalıpları alt ve üst ayar milleri, kalıp payandaları ve çeşitli kalınlıklarda tie-rod bağlantı sistemleridir.

İskele ve kalıp sistemlerinizin iş güvenliğine katkısı nedir?

Geleneksel tahta ve ağaç payandalardan yapılagelen iskele ve kalıpların gerek dayanıksızlığı gerekse güvenli olmaması ve inşaat kalitesi ile binaların yükselmesi teknolojiyi metal kullanımına zorunlu kılmıştır. İskele ve kalıplar bundan böyle metal borular kullanılarak imal edildiğinden bunların güvenle kurulmasında aksesuarların (bağlantı ve ayar elemanları) imalatı ve kullanılması da sistemin oluşmasını ve güvenliğin sağlanmasını da garanti altına almıştır.

Yakın zamanda pazara sunduğunuz yeni bir ürününüz oldu mu ya da olacak mı? Hedeflerinizi öğrenebilir miyiz?

Sanayi sektörünün sürekli gelişmeye ve teknolojik yeniliklere açık bir sektör olduğu gerçeğinden hareket ederek, şirketimiz Ar-Ge departmanınca farklı projeler deneme aşamasındadır. Ancak içinde bulunduğumuz krizin aşılması sonrası şimdilik kaydıyla bizde saklı kalması gereken bu sistemler öncelikle sizlerle paylaşılacaktır.

Çözüm sunduğunuz projelere örnek verir misiniz?

Çözüm sunduğumuz projeleri örneklendirirsek; ülkemiz ve yurt dışı müşterilerimizin yerleşik bulunduğu Rusya, Ukrayna, Gürcistan, Litvanya, Bulgaristan, Lübnan, BAE, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Türkmenistan, Fas, Tunus, Cezayir gibi ülkelerdeki büyük projelere bakmak yeterli olacaktır.