Havuzlar hemen hemen herkesin keyif aldığı bir eğlence alanı. Özellikle tasarımı ve işlevselliği güçlü olan havuz projeleri hem kullanıcısının hem de izleyicisinin memnuniyetini arttırıyor. Havuz projelerinde en fazla beğeni gören teknolojilerden biri de hiç kuşkusuz PMMA akrilik paneller. Saydam yapısıyla en iyi görüş özelliği sunan bu teknolojinin Türkiye’deki en önemli temsilcilerinden biri de Akrilik Havuz markası. 15 yılı aşkın süredir yurt içi ve yurt dışında büyük ölçekli projelerde akvaryum ve gösteri merkezleri başta olmak üzere balık çiftlikleri vb. endüstriyel ve ticari tesisler için yaşam destek üniteleri imalatı ve taahhüdü gerçekleştiren marka, PMMA akrilik panellerin tasarımı ve montajındaki başarısıyla ismini duyurmuş.  Türkiye’de akrilikhavuz™ olarak havuz ve akvaryumlar için anahtar teslim akrilik panel taahhüdü gerçekleştiren marka, Türkiye’nin ilk ve tek sızdırmazlık garantili montör firması olma unvanına sahip. Türkiye’de uygulamaya beş yıl, ürünün statik dayanımına 10 yıl ve UV dayanımına 30 yıl garanti verebilen tek firma olarak MAT Havuz Teknolojileri A.Ş, MAT GOBAL Grubu’nun bir üyesi.

YÜKSEK KALİTEDE GÖRÜŞ 

Havuz ve akvaryumlardaki su altı pencerelerden görüntüleme alanında en çok kullanılan malzeme olan PMMA akrilik panellerde pus, renk ve yoğunluk azalması yaşanmaması nedeniyle üstün bir performans sunuyor.  Çarpmalara karşı betonarmeden 10 kat daha dayanımlı olan PMMA akrilik paneller, camdan ise 16 kat daha güçlü…  İki panel arasındaki bağlantının cam tanklardaki gibi silikonla “yapıştırılmak” yerine moleküler düzeyde bağlanan akrilik paneller, aynı boyutta cam panelin ağırlığının yarısına sahip. Bu özelliğiyle cam panellerden çok daha hafif ve montajı  kolay olan akrilik paneller, aynı zamanda yüksek kalitede görüş  özelliği sunuyor.

Optik olarak şeffaf ve yaklaşık  yüzde 92  ışık  iletimine  sahip olan Akrilik PMMA, suyla aynı  ışık  kırılımı indeksine de sahip. Bu da  akrilik  panellerin  gerçek  kalınlığından  daha  ince  görünmesi  gibi  bir  illüzyon  yaratıyor. Ultra Viole ışınlara dayanımı yüksek olan PolyMethylMethAcrylate polimerinden yapılan Akrilik Havuz, PMMA yüksek UV dayanımı sağlaması amacıyla bazı dış uygulamalarda kaplama olarak da kullanılıyor. 
Akrilik Havuz markası ise akrilik panellerde Türkiye’nin ilk ve tek sızdırmazlık garantisi vermesiyle malzemeyi çok daha avantajlı kılıyor. Bugüne kadar yurt içinde ve yurt dışında birçok prestijli projeye çözüm sunan Akrilik Havuz markasını tercih eden prestijli projeler arasında Folkart Hills, The Rixos Land of Legends gibi birçok isim yer alıyor.