Akmanlar Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Akman ile geliştirdikleri yeni sistemlerin getirdiği avantajları konuştuk. 

Bize markanız Aluway’den bahseder misiniz, nasıl başladı, marka sürecinde neler oldu?

Akmanlar olarak kurulduğu günden itibaren alüminyum profilde Türkiye’nin köklü firmaları ile çalıştık, çalışmaya da devam ediyoruz. 2013 yılında bayisi olduğumuz bu firmalardan biri şaibeli bir şekilde iflas etti. Başta onlarca çalışanını ve bayilerini sıkıntıya soktu. Aluway işte tam da bu süreçte doğdu. Kendi markamızın ve sistemlerimizin olmasına bu dönemde karar verdik. Markanın isim annesi, şirketimizin yönetim kurulu başkan yardımcısı ve ortağı olan kızım; Başak Akman, bu zorlu süreçte en güçlü destekçim ve yol arkadaşım oldu.

İlk ürünümüz 2020 yılı sonunda piyasaya sunuldu. Son derece olumlu tepkiler aldığımız ürünümüz 8432 ismini verdiğimiz küçük sürme sistemimiz oldu. Birçok ilki gerçekleştirdiğimiz bu sistemin ardından, 2021 yıl sonunda 1040 isimli orta sürme sistemimizi de uygulamacı bayilerimizin kullanımına sunmanın mutluluğunu yaşamaktayız.

1040 sisteminizin özelliklerinden bahseder misiniz?

1040 sürme sistemin bazı öne çıkan özellikleri ki bu özellikler bildiğim kadarı ile bu sınıf orta sürmede Türkiye’de hiçbir markada olmayan özelliklerdir; 90 birleşen kanat sistemine 150 kg hafif kaldır sür mekanizmayı bağlıyor olabilmemizdir. Bu sistemi uygularken farklı bir kanat profiline ihtiyaç yoktur. Tek bir kanat profili ile hem kaldır sür hem de normal sürme kanat yapılabilmektedir. Kanatlar 90 toplanıp yalnızca ince orta kenet ile birleşmektedir. Bu sistemde 45 kanat uygulanmaz. Kanat derinliği 40 mm olduğundan 33 mm cam boşluğu sağlamaktadır. Bu özellik sayesinde jaluzili cam uygulamasına sistem müsaade etmektedir.(8+12+8 mm ısıcam takılabilmektedir.) Sabit cam tek kanat açılır sistemde belki dünyada bir ilki hayata geçirdik ve küçük sürmede kullanılan adaptörler, çıtalar ve orta dikme ortak kullanılmaktadır. Bu özellik basit gibi görünebilir ancak bu sayede 5 adet kalıp üretim maliyetinden tasarruf ettik. Bayilerimize ve kendimize stok avantajı sağlayarak hatırı sayılır bir tasarruf sağladık.

YERYÜZÜNDEKİ HASTALIKLAR SU İLE İLİŞKİLİ YERYÜZÜNDEKİ HASTALIKLAR SU İLE İLİŞKİLİ

Bahsettiğiniz bu harika özelliklerdeki sistemleri yapmayı nasıl başarıyorsunuz?

Alüminyum profiller son derece farklı imalatlarda kullanılmaktadır. Bunların içinde bizim ilgi alanımız mimari sistemlerdir. Fabrikalar maalesef bu alanda Ar-Ge yapmaktan imtina ediyorlar. Belki de haklılar bilemiyorum hepsi de gün sonunda makinadan çıkan profillerin toplam ağırlığına bakıyor. Ben; işe doğramacılık ile başladığımdan masanın her iki tarafında bulunan biri olarak doğramacının istek ve beklentilerini çabuk anlıyor ve çözüm üretebiliyorum. Tabi bunu tek başıma yapmıyorum. Son derece yetenekli ve tecrübeli bir yönetim ve pazarlama ekibine sahibim. Bu vesile ile özverili, yüksek tempolu ve başarılı çalışmaları için tüm çalışanlarımıza sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum.