Türkiye genelinde, son dönemde artan sağanak yağışların sel felaketine dönüşmesi nedeniyle hayat olumsuz şekilde etkileniyor. Yaşanan bu felaketler maddi kayıpların yanı sıra can kayıplarına da neden oluyor. Tamamı Türk mühendislerden oluşan Ar-Ge ekibiyle yüksek güvenlik ürünleri sunan Arma Kontrol, özellikle son yıllarda artan sel baskınlarını, akıllı sel bariyeri çözümleriyle bir felakete dönüşmeden engelleyebiliyor. 
Yağmur sensörü, su seziciler, loop dedektörü gibi teknolojilerle güvenlik seviyesini artırılan ve yağmur anında otomatik olarak çalışan sel bariyerleri, farklı yükseklik ve uzunluk alternatifleriyle fabrikalardan üretim tesislerine, apartmanlardan sitelere kadar istenilen her alana uygulanabiliyor. Sağladığı yüksek mukavemetle, toprak kayması ve erozyon gibi doğal felaketlere karşı kalkan görevi de gören sel bariyeri, riskli kamu alanlarında emniyet ve savunma duvarı olarak da görev alabiliyor.

"KAYIPLARI EN AZA İNDİRİYORUZ"

Can kayıplarının ve maddi kayıpların önüne geçilmesini sağlayan sel bariyerlerinin satışının son 3 yılda yüzde 150 oranında arttığına dikkat çeken Arma Kontrol Kurucusu ve Genel Müdürü Koray Kartal, “Son yıllarda ülkemizde sıkça sel felaketi yaşıyoruz ve birçok canımızı bu felaketlerde yitiriyoruz. Can kayıplarının yanı sıra milyarlarca liralık da milli servetimiz yok oluyor. Arma Kontrol olarak bu felaketlerin ve kayıpların önüne geçebilmek için sel bariyerleri çözümleri geliştirdik. Bariyerlerimiz ile yaşanan sel felaketlerindeki kayıpları en aza indiriyoruz. Bu zamana kadar fabrika, depolar ve özel mülkler gibi birçok yerde sel bariyerlerimizin etkinliğini kanıtladık” dedi.

DOĞRU ISI YALITIMIYLA YAZIN EVİNİZİ VE CEBİNİZİ SERİN TUTUN DOĞRU ISI YALITIMIYLA YAZIN EVİNİZİ VE CEBİNİZİ SERİN TUTUN

ANİ-YOĞUN YAĞMUR İLİŞKİSİNİ İNCELENİYOR

Otomasyon özellikli, güçlü ve hızlı engelleyicili sel bariyerini geçtiğimiz yıllarda piyasaya sürdüklerinin altını çizen Kartal, ‘’Risk analizlerine bağlı olarak, yerinde yapılan ölçümlerde sel bariyerinin mukavemet-ölçü hesaplamaları ile birlikte her müşteriye özel üretim gerçekleştirebiliyoruz. Bu konuda tesisin bulunduğu konumu, daha önceki yaşanan yağış yoğunluğu grafiklerini ve sel bariyeri için kazı derinliği analizlerini dikkate alıyoruz’’ diye konuştu.

KISA SÜREDE OTOMATİK OLARAK AÇILIP KAPANIYOR

50 cm’den 130 cm’ye kadar değişen yükseklikte, 2 metreden 6 metreye kadar değişen uzunlukta üretilebilen sel bariyerleri, hidrolik ve pnömatik sistemde çalışıyor. Akü desteğiyle olası elektrik kesintilerinde de çalışabilen bariyerin güneş enerjisi desteği de bulunuyor. 4 ila 6 saniye gibi kısa sürede otomatik olarak açılıp kapanabilen bariyer, -25 ila 50 derece arasında sorunsuzca görevini yerine getiriyor. Bariyer GSM, Plaka Tanıma Sistemi, OGS-HGS, Kart Okuyucular gibi her türlü Access Kontrol Sistemi ile entegre olabiliyor.