Dijitalleşme süreçleri hakkında bilgi veren Samsung Electronics Türkiye İklimlendirme Çözümleri Kıdemli Müdürü Okan Tutcu, şu açıklamalarda bulundu:

"Samsung olarak soğutma, ısıtma ve havalandırma ürün gruplarımızla müşterilerimize hizmet veriyoruz. Split klimalarımız ve Multi Split klimalarımızın yanı sıra hem iklimlendirme hem sıcak su elde edebildiğimiz Isı Pompası sistemlerimizi, merkezi iklimlendirme ve havalandırma ürün grubumuzu (DVM) ve Chiller ürün grubumuzu başlıca iklimlendirme ürünlerimiz olarak sıralayabilirim. Geldiğimiz noktada Samsung markası olarak birçok sektörde pazar lideri olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. 

Bir teknoloji markası olarak bulunduğumuz her sektörde dijitalleşme alanında da öncü olma vizyonuyla ilerliyoruz. Teknoloji ve Sanayi 4.0 bazlı yatırımlar noktasında dünyada hem ülkeler hem de şirketler arasında ciddi bir yarış var. Örneğin, teknolojik yenilikler konusunda Dünya Ekonomik Forum’u sitesinde de yayınlanan 2019 Bloomberg İnovasyon Endeksi bu konuda iyi bir gösterge olabilir. Samsung’un anavatanı olan Güney Kore, bu listede Almanya, Amerika ve Japonya gibi ülkelerin de önünde ilk sırada yer alıyor. Ülkelerin ve şirketlerin Sanayi 4.0 yatırımları da bu endeks ile paralel ilerleyebiliyor. Bu anlamda Samsung’un Endüstri 4.0 için özel olarak geliştirdiği Nexplant adında bir akıllı fabrika yönetim sisteminden bahsetmek isterim. Bu yönetim sisteminde yapay zekâ, öğrenen makineler, büyük veri ve nesnelerin interneti (IoT) gibi günümüzün popüler teknolojileri kullanılıyor. Sistem fabrikaya entegre edildikten sonra tüm süreçleri kusursuz hale getirmek için fabrikayı izleyerek yönlendirmelerde bulunuyor ve fabrikanın makine yerleşimi, üretim bandı, lojistik sistemi gibi tüm hayati süreçlerini tam anlamıyla kendi kendine işler bir hale getiriyor.  

"DİJİTALLEŞMEYE YÖNELİK ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRÜYORUZ"

Ayrıca yenilikçi ürünler geliştirebilmek adına Ar-Ge çalışmalarına da günde 40 milyon dolar harcıyoruz. Geliştirmiş olduğumuz inovatif ürünlerle, özellikle iklimlendirme sektöründe son yıllarda kurmuş olduğumuz satış öncesi ve sonrası üst düzey hizmet yapımız ile dijitalleşmeye yönelik çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Tabii bu başarımızda bayi teşkilatımızın, dağıtım ve satış sonrası teknik hizmetlerimizin de payı büyük. Her zaman maksadımız servis kalitesini en üst düzeye taşıyıp müşteri memnuniyetini artırmak. Bu anlamda sürekli olarak verdiğimiz eğitimler de var. Pandemi döneminde ise eğitimlerimizi online olarak devam ettiriyoruz. Bazı eğitimlerimizi bundan sonraki süreçte de internet üzerinden görüntülü olarak gerçekleştirmeye devam etmeyi planlıyoruz. 

Teknoloji alanındaki uzmanlığımız ile insanların daha sağlıklı bir hayat yaşayabilmeleri için sağlık hizmetlerine, servislerine ve çözümlerine rahatça ulaşabilmelerini hedefliyoruz. Samsung olarak tüm ürünlerimizi insan sağlığını düşünerek üretiyoruz. Bu konuda en hassas olduğumuz ürünlerden biri de ürettiğimiz iklimlendirme sistemleri. Hem konforu hem de insan sağlığını göz önünde bulundurarak geliştirdiğimiz Wind-Free teknolojisine sahip klimalarımız bunun en güzel örneği. Ayrıca özel Tri-Care Filtre teknolojilerimiz ve hava temizleme ürünlerimizin çalışma prensiplerini de temiz ve konforlu havayı sağlamak amacıyla ürettik.   

Bu noktada uzaktan hizmetlerimiz kapsamında müşterilerimize yeni bir uygulama daha sunmaya başladığımızı da belirmek isterim. Uzaktan Keşif uygulamasıyla ürünlerimizi satın alan müşterilerimize kurulum öncesi online keşif hizmeti sunuyoruz. Bu uygulamamızla yaşam alanlarına keşif ziyaretini ortadan kaldırarak görüntülü keşif sayesinde kullanıcıların ihtiyacı olan klima kapasitesini, iç/dış ünite montaj yerleri ve bakır boru hattı güzergâhını belirleyerek müşterilerimizin doğru klimayı satın almasını sağlıyoruz. Tabii kurulum ve montaj aşamasında da ekiplerimiz, yukarıda belirttiğim servis çözümleri için evleri ziyaret ederken aldıkları önlemleri yine aynı titizlikle almaya devam ediyor.

Kısacası, şu ana kadar olduğu gibi bundan sonra da rekabette bizi avantajlı duruma getirecek ürün fikirlerimizin çalışmalarına devam edecek, inovatif ürünlerimiz ve kurmuş olduğumuz güçlü hizmet yapımız ile hedeflerimize ulaşmayı sürdüreceğiz"