Geniş ürün gamıyla yurt içindeki ve yurt dışındaki projelerin en önemli çözüm ortaklarından biri olan E.M.S Yapı ve Elemanları’nın öne çıkan ürünlerinden biri de Ağır Tip İskele (ATI) Sistemi.  Özel tasarım olarak ürettimini gerçekleştirdiği Ağır Tip İskele (ATI) Sistemi, 8295 kodlu Faydalı Model Belgesine sahip. Kullanıldığı projelere verimlilik sağlayan Ağır Tip İskele (ATI) Sistemi, bugüne kadar birçok prestijli projede tercih edildi. Bu projeler arasında yer alan isimlerden biri de İzmit Körfez Geçişi. 

Yapımını STFA İnşaat Grubu’nun üstlendiği İzmit Körfez Geçişi Projesinde köprü başlıklarının dökümü için, gerekli Ar-Ge ve dayanım testleri sonucu geliştirilen ve E.M.S. Yapı ve Elemanları’nın 8295 kodlu Faydalı Model Belgesi ile tescil ettiği özel tasarım Ağır Tip İskele (ATI) Sistemi kullanıldı. Projede Ağır Tip İskele (ATI) Sistemi, 50 m yükseklikte 4 topal kule ile eğimli zemin üzerinde toplam 600 ton yük altında başarıyla kullanıldı. 

Yeni teknolojilere entegre olarak üretimini her geçen gün daha da güçlendiren E.M.S Yapı ve Elemanları, bu yaklaşımıyla ürün ve hizmet kalitesini de arttırıyor. Fabrikasında kaynak robotları kullanan marka, “Ekonomik, Modüler, Sağlam” ilkesiyle çalışmalarına yön veriyor.