2018 yılının başında Gebze Dilovası’ndaki yeni fabrikasına taşınan Afix Türkiye, ilave makine yatırımı ile üretim kapasitesini iki katına çıkarmış, ilave stok yatırımıyla da stoklarını üç kat gibi bir oranda artırmıştı. Satış ekiplerini yeni takım arkadaşlarıyla güçlendirdiklerini belirten Afix Türkiye Genel Müdürü Serdar Tavşan ile çalışmalarını konuştuk.

Firmanızın gündeminde hangi çalışmalar var? Yeni ürün ya da yatırım çalışmalarınız oldu mu, ya da olacak ise bahseder misiniz?

Fabrika ve makine yatırımımızdan bahsetmiştim. Bunun yanı sıra yeni ürün çalışmalarımız da hızlı bir şekilde devam ediyor. Geçtiğimiz yıl Mart ayında gerçekleşen İskele ve Kalıp Fuarı’nda lansmanını yaptığımız Fiber Korkuluk ürünümüz sektörde ciddi bir talep gördü. Hem hafif hem de dayanıklı olan bu ürünümüz, teleskopik olması sebebiyle de montaj aşamasında çok büyük kolaylık sağlıyor. Belçika merkez ofisimizdeki Ar-Ge departmanımız, hem mevcut ürünlerin geliştirilmesi hem de yeni ürün tasarımı konusunda önemli çalışmalar yapıyor. Bunların sonucunu, önümüzdeki aylarda hep birlikte göreceğiz.

AFİX Allround (Flanşlı İskele)‘un özellikleri hakkında bilgi verir misiniz?

Ürünlerimizin neredeyse tamamı Gebze/Dilovası’ndaki fabrikamızda üretilmektedir. Ürünlerimiz Türkiye ve Avrupa normları olan TSE ve EN 12810-12811 standartlarında olup, üretimin büyük bir kısmı Avrupa’ya ihraç edilmektedir. Ürünlerimizde ST 52 çelik kullanılmakta olup, et kalınlığı 3.2 mm’dir. Flanş kalınlıklarımız, sektörün genelinden farklı olarak 8 mm yerine 10 mm’dir. Çeliğin özelliğinden dolayı ürünler yüksek miktarda galvaniz tutmaktadır (Sıcak daldırma galvaniz). Galvaniz kalınlığı 100-200 mikron arasındadır. Bunlar sektördeki en yüksek değerler olup, malzeme ömrü ve dayanıklılığı rakiplerin oldukça üzerindedir.

Çözüm sunduğunuz projelere örnek verir misiniz?

Ürünlerimizin sağlamlığı ve kalitesi, özellikle endüstriyel projelerde en çok tercih edilen markalardan biri olmamızı sağlıyor. Son dönemde yoğun çalıştığımız projeler arasında Petkim Star Rafinerisi, Tüpraş Rafinerisi, İstanbul 3. Havaalanı projesi ve birçok enerji santrali sayılabilir.

Yurt içi ve yurt dışı hedeflerinizi öğrenebilir miyiz?

Afix Grubu, Belçika merkez ofisten ve Hollanda, Fransa gibi ülkelerde bulunan temsilciliklerinden Avrupa’nın tümüne ve dünyanın birçok ülkesine hizmet veriyor. Yurt dışındaki en önemli hedefimiz hizmet verdiğimiz lokasyon sayısını, buna paralel olarak özellikle Avrupa’daki pazar payını arttırmak. Yurt içindeki en önemli hedefimiz de benzer şekilde pazar payımızı arttırmak ve orta vadede pazar lideri olmak. Tüm yatırımlarımız ve çalışmalarımız bu strateji doğrultusunda gerçekleştiriliyor.