Serge Ferrari, geniş ürün gamı ile AVM’den konuta, ofisten spor komplekslerine kadar farklı tipolojideki yapıların tercihi olmaya devam ediyor. Markanın çözüm ortağı olduğu en önemli yapı türlerinden biri de spor kompleksleri. Bugüne kadar birçok stadyum projesinde tercih edilen marka Adana Stadına da çözüm sundu. 
 

PRECONTRAINT 702 S2 HIGHLY TRANSLUCENT İLE GÜN IŞIĞI GEÇİRGENLİĞİ

1973 yılından bu yana yenilikçi esnek kompozit malzemelerin tasarımı, üretimi ve dağıtımı konularında faaliyet gösteren Serge Ferrari, Adana Stadı projesinde Precontraint 1302 S2 mimari membran ve cephesinde FT381 kompozit cephe mesh ürünleri ile yer aldı. Mimari tasarımında Bünyamin Derman Mimarlık’ın imzası bulunan projenin çatısında Precontraint 1302 S2 mimari membran kullanıldı.  Ayrıca çatının uç kısımlarında stad içerisinde daha fazla gün ışığı ve farklı bir görsel sunabilmek adına, projeye özel geliştirilen Precontraint 702 S2 Highly Translucent diye isimlendirilen yüksek ışık geçirgenlikli mimari membran kullanıldı. Adana Stadı projesi, Bünyamin Derman Mimarlık tarafından tasarlandı. 

Yüksek mukavemet özelliğiyle yapıların çatılarında sıklıkla kullanılan Precontraint, uzun yıllar temizlenmeye ihtiyaç duyulmuyor olmasıyla kullanıcısına konfor açısından da avantaj sunuyor. Ayrıca Precontraint membranları,, iç mekana gün ışığını sağlıklı olarak verebiliyor. Bu yönüyle daha yumuşak ve daha uzun süreli bir ambiyans sağlayan Precontraint, geceleri ise iç mekan aydınlatıldığında dışarıdan binanın yapısını daha belirgin kılıyor. 

FT381 KOMPOZİT CEPHE MESHİ İLE CEPHEDE GÜÇLÜ ETKİ

Serge Ferrari’nin Adana Stadında yer aldığı bir diğer malzemesi ise FT381 kompozit cephe meshi. Projelerin cephelerine farklı renk alternatifleri ile dekoratif ve yalıtımlı çözümler sunabilen FT381 kompozit cephe meshi, bu özelliğiyle cephelerin mimari tasarıma uygun, fleksible ürünlerle istenilen form ve renkte dizayn edilmesine imkan tanıyor. Hemen hemen her iklim koşulu altında rahatlıkla kullanılabilen FT381 ile uzun ömürlü olmasının yanı sıra UV dayanımı yüksek ve güneşin yakıcı etkisinden etkilenmeden yıllarca kullanılabilmesiyle de avantaj sunuyor. Çatıdaki mimari membran ve cephedeki kompozit mesh uygulamaları Tensaform firması tarafından gerçekleştirildi.

Merkezi ve fabrikalarının büyük bir bölümü Fransa’nın Lyon şehrine yakın La Tour du Pin bölgesinde bulunuyor. Endüstriyel malzemelerinin temelini oluşturan polyester ipliklerini ürettiği İsviçre’deki tesisiyle birlikte, İtalya’nın Ferrara bölgesinde Texyloop markası altında yüzde 100 geri dönüşüm üzerine faaliyet gösteriyor. Serge Ferrari daha iyi bir gelecek ve sürdürülebilir çevre için ürettiği esnek kompozit malzemelerle, 80’i aşkın ülkede 700’den fazla çalışanı ile pazar lideri olarak faaliyetlerine devam ediyor. Son birkaç yıldır halka açık bir şekilde yaşamını sürdüren marka, Paris borsasında işlem görüyor.