Alüminyum sektörünün önde gelen isimleri arasında yer alan ACP Yapı Elemanları, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında yürüttüğü eğitim çalışmalarına devam ediyor. Markanın alüminyum sektöründeki tecrübesini gençlerle paylaşmak adına kurduğu ACP Akademi’nin önderliğinde 12 Aralık Çarşamba tarihinde İş Geliştirme ve İnovasyon Zirvesi, Ankara Hilton Garden Inn’da gerçekleştirildi. Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi  İşletme Fakültesi’nin desteğiyle gerçekleştirilen İş Geliştirme ve İnovasyon Zirvesi’nde, iş dünyasından yöneticiler ve akademisyenler, iş dünyasını şekillendiren güncel konu başlıklarını ele aldı.

“SLOGANIMIZ EĞİTİM HAYAT KURTARIR”

ACP Akademi ve sponsorların katkılarıyla üçüncü kez gerçekleştirilen İş Geliştirme ve İnovasyon Zirvesi, ACP Yapı Elemanları Genel Müdürü Erhan Karabağ’ın konuşması ile başladı. Eğitim çalışmalarının kişi ve kurumların kendisini geliştirmek adına önemine işaret eden Karabağ, bu etkinlikle amaçlarının çözüm ortaklarına katkı sağlamak olduğunu vurguladı. Karabağ, ülkemizde yaşanan iş kazalarına ve bunun eğitim ile olan ilişkisine vurgu yapmak adına İş Geliştirme ve İnovasyon Zirvesi’nin sloganını “Eğitim hayat kurtarır” diye belirledi. Eğitime verilen önemle iş kazalarının önüne geçilebileceğini belirten Karabağ’ın üzerinde durduğu bir diğer önemli konu ise yüksek teknolojiyle üretim oldu. Bilim insanlarının, akademisyelerin ve sanayiinin daha fazla birlikte hareket etmesi gerektiğini dile getiren Karabağ, ACP Yapı Elemanları olarak bu konuda geliştirdikleri projeler olduğunu ve bu gibi projeleri daha fazla geliştirmek üzere iş birliği yapmaya hazır olduklarını söyledi. İş Geliştirme ve İnovasyon Zirvesi’nin üçüncü kez gerçekleştirildiğini belirten Karabağ, seminerin hayata geçmesinde katkı sağlayan sponsorlara teşekkür etti.
Bakırçay Üniveristesi ‘nden Prof. Dr. Tuncer Asunakutlu “İş Geliştirme ve İnovasyonda Yeni Yaklaşımlar”, Anka Koçluk Yönetim Kurulu Başkanı Sosyolog Gökçe Pınar “Girişimcinin Dünyası” , Eroğlu Hukuk Bürosu’ndan Av. Dr. Orhan Eroğlu “Güncel Gelişmelerle Konkordato” ve Dokuz Eylül Üniveristesi’nden Doç. Dr. Ali Rıza Firuzan “İşte Kalite” başlıkları altında konuşma yaptı.
Anka Koçluk Yönetim Kurulu Başkanı Sosyolog Gökçe Pınar, “Girişimcinin Dünyası” isimli konuşmasında girişimcilerin iş yönetiminde yaşadıkları sorunlara ve motivasyonu arttıracak yaklaşımlara değindi.

KONKORDATO MERCEK ALTINA ALINDI

Eroğlu Hukuk Bürosu’ndan Avukat Doktor Orhan Eroğlu, “Güncel Gelişmelerle Konkordato” isimli konuşmasında ise Türkiye’de son zamanlarda gündemden düşmeyen konkordatoyu masaya yatırdı. Konkordatonun Türkiye’deki ve dünyadaki sürecinden bahseden Eroğlu, konkordato ilanının sonuçlarını dinleyici ile paylaştı.
Ankara başta olmak üzere farklı şehirlerden birçok iş adamının katılımcı olarak yer aldığı İş Geliştirme ve İnovasyon Zirvesi’nde konuşmacılara ve sponsor firmaların temsilcilerine plaketleri takdim edildi.