Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesinde 21 bin metrekaresi kapalı toplam 25 bin metrekare alan üzerinde  alüminyum kompozit panel ve alüminyum profil üreten  Şimşek İnşaat İnş. Nak. Elk. Oto.Plas. Tic. San. A.Ş   2016  yılında faaliyete geçirdiği döküm tesislerinde ikinci ocağını da faaliyete geçirdi. Mekanikte  ise yurt dışı  projelerine imza atan Şimşek Alüminyum, 15 ülkeye ihracaat yapıyor. 

Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Şimşek  uzun yıllar kamuda alt yapı, ulaşım, baraj ve sulama projelerinde yer aldıklarını ifade ederek “ Bu projelerimizinde çok başarılı işlere imza attık. Bu alandaki faaliyetlerimiz devam ediyor. Türkiyenin değişik illerinde devam eden beş sulama projemiz var. Bölgemizin istihdam sorununu da değerlendirerek, Diyarbakır‘ın farklı bir alanda marka bir ürün ile ön plana çıkmasını istedik. 2013 yılında önemi her geçen gün artan alüminyum sektörüne yatırım yapmaya karar verdik. Organize Sanayi Bölgesinde tahsis edilen 25 bin metrekare alan üzerine alüminyum kompozit panel ve alüminyum profil tesisimimizi kurarak, 2014 yılıının Ağustos ayında üretime başladık.  2016 yılnda  yatırımlarımıza  iki  tesis daha ekledik. Kullandığımız son teknolojinin yanı sıra, alüminyum kompozit panel sınıfında A2 yanmaz kompozit panel üretimi yapabilen dünyadaki dördüncü tesisi Diyarbakır'a kazandırdık" dedi.

“AR-GE'YE BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ“

Scoal markası ile üretim yaptıklarının altını çizen Ramazan Şimşek " Tesisimiz  A2 sınıfı alüminyum kompozit panel, alüminyum cephe sistemleri, ısı yalıtımlı kapı pencere sistemleri üretmektedir. Sistem serileri üzerine çalışmalarını sürdürüp, bu alanda markalaşma hedefimizi hayata geçirdik. AR-GE'ye büyük önem veriyoruz.  Ayrıca mimari sistemlere göre çözüm olabilecek projeler hayata geçirdik. Yeni tesislerimizde ağırlıkta  otomotiv, inşaat ve elektirik parçaları olmak üzere yurt dışına işlenmiş alüminyum parçalar üretiyoruz. Ayrıca Güneydoğu Anadolu Bölgesine otomasyon ortamında kaliteli hazır doğrama alüminyum imal ediyoruz. Mevcut şartlarda yaklaşık 250'nin üzerinde bir istihdamımız olacak. Sadece üretimde, taahhüt işerimiz hariç“ ifadesini kullandı.

Türkiye'nin A2 yanmaz alüminyum  kompozit panel üretimde dışarı bağımlı olduğunun altınıda çizen Ramazan Şimşek, “ Bu ürünün ithalatının bir kısmının önüne geçtik.. Şu anda 10 ülkeye ihracat yapıyoruz.  Hedefimiz düzenli olarak en az 15 ülkeye ürün  göndermektir. Ayrıca A2 sınıfı yanmaz kompozit panellerimiz  uluslararası test kuruluşu olan Exova  Warringtonfire onaylıdır.  Bu kuruluştan  Euro standartları ve  ASTM  standartlarına uygun olduğumuza dair  hem üretim tesisimize hem ürünümüze sertifika aldık “ şeklinde konuştu.