Torkam Holding, Demokratik Kongo Cumhuriyeti ile 7.8 milyar dolar finansal büyüklüğe sahip önemli bir anlaşmaya imza atarak isminden bir kez daha söz ettirdi. Bu işbirliği TORKAM Holding yönetimi ile Kongo Demokratik Cumhuriyetinden Cumhurbaşkanı Özel Temsilcisi Büyükelçi Nicolas Serge Kazadi'nin, Arazi İşleri Bakanı Molendo Sakombi'nin, SOKIMO Madencilik Başkanı CEO Augustin Mpela’nın katılımıyla İstanbul'da imzalanarak resmiyete döküldü.

"TÜRKİYE'YE KATMADEĞER SAĞLAMAYI HEDEFLİYORUZ"

Müteahhitlik sektöründeki 30 yılı aşkın deneyimleriyle Türkiye’deki faaliyetlerinin  yanı sıra son 10 yıldır da farklı ülkelerde yeni işler üstlendiklerini belirten TORKAM Holding İcra Kurulu Başkanı Mahmut Dereli, bu süreçte Türk müteahhitlik sektörüne güvenin ve ihtiyacın tam olduğunu gördüklerini, nitelikli konuta ihtiyaç duyan çok sayıda ülke Türk şirketler ile çalışmak istediğini söyledi. Dereli, Türkiye’deki tecrübelerini dünyaya taşıyarak ülkeye katma değer sağlamayı amaçladıklarını belirtiyor.

100 BİN SOSYAL KONUT İNŞA EDECEK

Bugüne dek Cezayir’de teslim ettikleri konuta, kamu binalarına, okula, Bulgaristan’da inşa ettikleri rezidansa ve otele, Almanya’da başladıkları gayrimenkul projelerine işaret ederek bu projelerin neticelerinin kendilerini daha da cesaretlendirdiğini aktaran Dereli, bugün geldikleri noktada Afrika’nın önemli anlaşmalarından birine imza attıklarına işaret etti. Tüm dünya olarak zorlukların yaşandığı bir dönemde böylesine önemli bir anlaşmayı gerçekleştirmekten ve ülkemize katma değer sağlamaktan dolayı büyük memnuniyet duyduklarını dile getiren Dereli, bu anlaşmayla birlikte sektörde faaliyet gösteren şirketleri yurtdışı müteahhitlik projelerinde yer almak üzere teşvik etmek istediklerini söyledi. Afrika’da hayata geçirecekleri 100 bin sosyal konutun bölgedeki gelişimde örnek teşkil edeceğini söyleyen Dereli, bu anlamda bir Türk şirketi olarak üzerlerine düşen görevi layıkıyla yerine getirme ve buradaki şirketlerine işbirliği içerisinde hareket etmenin gayreti içerisinde olduklarını söyledi. (AA)