İzmir’de mütevazı bir atölyede başlayan boya imalatını bugün Türkiye’deki İzmir Çiğli, Kocaeli Dilovası ve Rusya Krasnodar’daki üretim tesislerinde sürdüren DYO Boya Fabrikaları’nın Genel Müdürü Mehmet Mutlu Uysal, onursal Başkanları Selçuk Yaşar’ın ürettiği fikirlerle küçük bir dükkanda başlayan yolculuklarını, dev bir boya sanayi markasına dönüştürdüğünü işaret ederek boya sektöründeki yüzyıla yakın tecrübeleriyle 1954 yılında Türkiye’nin ilk boya fabrikasını kurarak boya sektörüne yön veren bir marka olmanın gururunu yaşadıklarını söyledi. 

ÜÇ KITAYA UZANAN BAŞARI

Pademiye karşın büyüme hedeflerini sürdürdüklerinin altını çizen Uysal, bu zorlu süreçte insan odaklı hizmet ilkelerinden ödün vermeden, global bir marka olarak ülke.ye katkı sunmayı sürdürdüklerini söyledi. 40’tan fazla ülkeye ihracat gerçekleştirdiklerini böylece köklü değerlerini, küresel ölçeğe taşımayı başardıklarını aktaran Uysal, DYO’nun, kurulduğu günden bu yana boya sektörüne pek çok yeniliği ve ilkleri kazandırdığını belirtiyor.

"AR-GE'YE YATIRIMA DEVAM EDECEK"

Ürünlerinin inovatif çözümler sunmasına dikkat ettiklerini belirten Uysal, bu nedenle teknolojiye ve Ar-Ge’ye ciddi yatırım yaptıklarını belirterek yenilikçi teknolojilerle, katma değeri ve verimliliği yüksek, çevre dostu üretim yapmaya ve tüm süreçlerinde hijyeni ön planda tutmaya önümüzdeki yıl da devam edecekerlinin altını çizdi. Uysal, Sürekli iyileştirme ve dijital dönüşüm konularını odağımıza aldığımız bir 2021 planladıklarının altını çizdi. (AA)