Türkiye İMSAD tarafından düzenlenen Gündem Buluşmalarında bu haftanın konu başlığı "Değişmeyen Gündem: Deprem Gerçeği" idi. Programda konuşma yapan Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu, tüm şehirlerde önceliğin depreme dayanıklı, çevre dostu yapılarla can ve mal güvenliğini sağlamanın olması gerektiğini vurguladı.
Cumhurbaşkann İzmir depreminin ardından yaptığı açıklamayı hatırlatan Küçükoğlu, şu ana kadar riskli yapı tespiti yapılan 1 milyon 395 bin bağımsız birimdeki kentsel dönüşüm çalışmaları için 5 milyon kişiye yaklaşık 15,5 milyar liralık destek verildiğinin altını çizdi. 

KONUT ÜRETİMİ İÇİN 280 MİLYAR KAYNAK AKTARILMALI

Cumhurbaşkanın6,7 milyon konutun dönüşmesi gerektiğini söylediğini dile getiren Küçükoğlu, kentsel dönüşüm eylem planına göre önümüzdeki 5 yılda da 1,5 milyon konutun dönüştürülmesinin hedeflendiğini kaydetti. Ortalama bir hesap yapıldığınd akamunun kentsel dönüşüme destek için bugünkü fiyatlarla kira ve taşınma için 28 milyar TL, konut üretimi için ise 280 milyar TL kaynağı aktarması gerekeceğini söyledi. "Deprem Güvenliği Bilinç Endeksi" oluşturulmasının öneminden bahseden  Küçükoğlu, toplumu doğru yönlendirmek için hep birlikte çaba gösterilmesi gerekildiğinin altını çizdi. (AA)