İklimlendirme sektörünün öncü ve yenilikçi markası konumunda olan Daikin’nin eğitime desteği sürdürüyor. Daikin’nin en önemli misyonlarından biri de ‘‘Düşünebilen, araştıran ve üretebilen insanlar yetiştiren bir okul’ bu düşünceyle yola çıkan Daikin Türkiye Akademi, eğitimlerine hız kesmeden devam ediyor. Türkiye Akademi, sektör çalışanlarının mesleki gelişimlerine katkı sağlayan Daikin, Son dört yılda yurt içi ve yurt dışında 25 bin kişiye eğitim verdi. Daikin sektörün gelecekteki aktörlerini şimdiden geliştirmeyi ve bilinçlendirmeyi hedefliyor. Bu anlamda Türkiye Akademi, meslek liseleri ve üniversite öğrencilerine yönelik seminerler düzenleniyor, eğitim faaliyetleri ve teknik okullardaki uygulama laboratuvarları oluşturuluyor.

SEKTÖRE DEĞER KATAN ÇALIŞMALAR YAPILDI

Daikin Türkiye Akademi’den Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Neslihan Yeşilyurt, konuyla alakalı şunları belirtti: “Yola çıkarken amacımız, Daikin’in başarı hikayelerini organizasyonun her kademesine yayarak Daikin felsefesinin tanıtımına katkıda bulunmaktı. Bunu da ancak eğitim ile başarabileceğimizin bilincindeydik, bu anlamda çalışanlarımızın şimdiki ve potansiyel gelişimlerini, sektörün insan gücü kalitesini artırmak için çalışmalarda bulunduk. Geldiğimiz noktada, verilen eğitimlerin içeriğiyle iklimlendirme sektörünün ihtiyaçlarına yanıt verebilen bir model oluşturduk. Kişisel gelişim ve iş süreçlerinde fark yaratacak eğitim ve gelişim programları hazırladık. Akademimiz sadece şirketimize değil, kısa sürede çok önemli işler yaparak sektörümüze değer katan çalışmalara imza attı. Üstlendiğimiz eğitim programlarının sürekli ve kesintisiz bir şekilde sürmesini sağlayacak bir organizasyon kurmayı başardık. Daikin Türkiye Akademi, performansını yalnızca eğitim sayısı ile değil, eğitimlerin sahaya yansıyan performansı ile yani tekniğin yanı sıra uygulamaları da ölçmeyi hedefleyen bir altyapıya sahip. Verdiğimiz eğitimlerle çalışanlarımızın verimliliğine katkıda bulunmayı amaçlıyor, üretim süreçlerinin kalitesine ve eğitim sonrası takip çalışmalarına önem veriyoruz.”

E-ÖĞRENME PLATFORMU VE KÜTÜPHANELER AÇILDI

Neslihan Yeşilyurt, Daikin Türkiye Akademi’nin halen 5 teorik, 3 pratik sınıfı ve atölyesi ile eğitim sunan Maltepe’deki merkezinin yanı sıra, 5 bölge müdürlüğünde çalışmalara devam edildiğini belirtti. Ayrıca Türkiye ve bağlı 12 ülkedeki tüm servis ve bayilere yönelik programların yürütüldüğünü söyleyen Yeşilyurt, bu çalışmaları farklı platformlara taşıdıklarını da belirtti. Katılımcıların e-öğrenme platformundaki eğitimlerinin de sınıf eğitimlerinin tamamlayıcısı olarak büyük öneme sahip olduğunu belirten Yeşilyurt, “Eğitim çalışmalarıyla beraber çalışanlarımızı kitap okumaya özendiren faaliyetler de yürütüyoruz. Bu anlamda da 2017 yılında şirketimizin 3 farklı lokasyonunda kütüphaneler kurduk.

Kütüphanelerimizde yer alan birbirinden değerli kitaplar ile çalışanlarımızın kişisel gelişimlerine katkı sağlıyoruz” dedi. Daikin Türkiye Akademi bünyesinde, daha fazla kişinin gelişimine katkıda bulunmayı hedeflediklerini vurgulayan Yeşilyurt, sözlerine şöyle devam etti: “Bugüne kadar 25 bin kişiye ücretsiz eğitim verdik ve bunun sonuçlarını almaya başlamak bizim için büyük bir motivasyon kaynağı. Belirlediğimiz uzun vadeli stratejiler ile 2020 yılına kadar 45 bin kişiye eğitim sunan bir yapıya kavuşmayı hedefliyoruz. Bu hedefimiz doğrultusunda değişen ihtiyaçları sürekli olarak gözden geçiriyor ve programlarımızı buna göre güncelliyoruz. Planladığımız eğitim programlarının etkin sürdürülmesi için çalışmalarımız 2018 yılında da devam edecek. Sahadan almış olduğumuz bilgiler ile iyileştirilmesi gereken alanları belirleyerek, her departmanın iş süreçlerinin iyileştirilmesi yönünde çalışacağız. Eğitimlerin iş süreçlerine yansımalarının kontrolünü daha etkin şekilde sağlayabilmemiz gerekiyor bunun içinse eğitimler sonrasında belirli aralıklarla workshop ve vaka çalışmaları gibi uygulamalar gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Ayrıca, üniversite ve meslek lisesi öğrencilerine yönelik deneyimleme merkezimiz Daikin Solution Plaza fuha İstanbul’da sektör profesyonelleri ile eğitimlerin sistematik olarak devam edilmesini sağlayacağız.” Yürüttüğü bu faaliyetlerle Daikin Türkiye Akademi’nin ödüller aldığını da belirten Yeşilyurt, “Daikin Europe’da Çalışmalarımız dikkat çekti ve 17 ülkenin içinden “En İyi Servis Hizmetleri Desteği” dalında iyi eğitim uygulama örneği olarak ödüllendirildi. “Ayrıca, Sürdürülebilirlik Akademisi ile Sakura Sosyal Sorumluluk Projelerinin düzenlemiş olduğu Sürdürülebilir İş Ödülleri kapsamında Sosyal Etki kategorisinde finale kalan projelerden biri olmayı başardık” şeklinde konuştu. Daikin Türkiye Akademi bünyesinde teknik içerikli eğitimlerin yanı sıra, Daikin paydaşlarına yönelik kişisel gelişim, liderlik, yabancı dil ve hobi eğitimleri ile aile ve çocuk seminerleri bulunuyor.