Bu yılki hedeflerinin başında ihracat çıtasını yükseltmek olan Yağmur İskele Sistemleri, attığı doğru adımlarla hedefine ulaşıyor. Nitekim firma bugüne kadar 24 ülkeye ihracat gerçekleştirdi. 
Ülkede yaşanan ekonomik sıkıntıların kendilerini yurt dışı pazarı ile daha fazla ilgilenmeye yönelttiğini açıklayan Genel Müdür Ümit Yağmur, bu çalışmalarından güzel geri dönüşler aldıklarını açıklıyor.  Ürünlerini daha önce çalışma fırsatı bulamadıkları birçok ülkeye gönderdiklerini açıklayan Yağmur, “İlave tedbir olarak, daha fazla çalışmayı düşündük ve başarılı olduk” dedi. 

Yeni pazar arayışlarının hiçbir zaman bitmeyeceğini açıklayan Yağmur, üretime devam edeceklerini, hedeflerinin daha fazla firmaya ulaşmak olduğunu belirtti. Yağmur, Dolar ve Euro kurunun artmasıyla ülkemizin ihracat açısından daha önemli bir noktaya geldiğini açıklayarak, “Bizde bu durumdan payımızı aldık. Avrupa, Asya, Afrika ülkelerine flanşlı iskele, güvenlikli iskele, kenar koruma ürünlerimizin satışı gerçekleştirdik. Sipariş almaya ve sevkiyatlara devam ediyoruz.” dedi. 

Maldivler Kral Salman Camisi projesine yaptıkları çalışma hakkında bilgi veren Yağmur, Alke ve Turmaks’ın ortak girişimi ile Maldiv Adaları’nda yükselen bu projenin 44 metre yüksekliğindeki çelik konstrüksiyon minareler ve cami dış cephesi için flanşlı iskele sistemleriyle çözüm sunduklarını açıklıyor. Girintili çıkıntılı yapıdaki minarenin cephesine yaklaşmak için konsollar ürettiklerini dile getiren Yağmur, projeye çok kısa bir sürede 4 konteynerlik sevkiyat gerçekleştirdiklerini aktarıyor. 

HEDEF DIŞ PAZARDA DAHA DA BÜYÜMEK

Yağmur, yurt dışında ise tanıştıkları, sipariş aldıkları firma sayısını arttırma yönündeki girişimlerine hız kesmeden devam edeceklerini sözlerine ekliyor.