Günsan olarak üretim kapasitesini her geçen gün artırdıklarını ve AR-GE’ye ciddi yatırımlar yaptıklarını belirten Günsan Elektrik Ceo Francisco Gil Garcia, 2021 planlarını konuştuk.

2020 yılını firmanız ve sektörünüz açısından nasıl değerlendiriyorsunuz?

Alçak gerilim tesisatı ekipmanları sektörü farklı iş kollarıyla doğrudan ve dolaylı olarak bağlantılı. İnşaattan turizme kadar birçok endüstride yaşanan gelişmelere paralel olarak zor bir yılı geride bıraktık. Tüm sektör gibi biz de pandemi koşullarında çalışmalarımızı sürdürdük. Ancak her şeye rağmen doğru strateji ve adımlarla yılı sektörün üzerinde bir ortalama kapattık. Günsan olarak üretim kapasitesini her geçen gün artırıyor ve AR-GE’ye ciddi yatırımlar yapıyoruz. Bu sayede pandeminin yarattığı koşullara hızlı entegre olabildik, yeni normale uyum sağlayarak iş modelimizi dijitalleştirerek iş ortaklarımıza kesintisiz hizmet verdik. Çok kanallı pazarlama stratejimiz doğrultusunda hedef kitlemize birçok farklı kanaldan doğru zamanda doğru iletişim ile ulaşarak, verimli ve mutlu bir kullanıcı deneyimi oluşturmaya odaklandık. Bu süreçte pek çok kişinin eviyle ilgilenip evin eksiklerini tamamlamaya başladıklarını görmemizle birlikte yenilikçi ve kişiselleştirilebilen ürünlerimizi tüketici ile buluşturmaya devam ettik.  Aynı zamanda GEP CLUB ile elektrikçilerle olan etkileşimi arttırdık. Çevik, hızlı ve esnek yapımız ile rakiplerimizden pazar payı aldık. Bu sayede 2020 yılını çift haneli büyüme rakamlarıyla tamamladık.

Günsan, GEP CLUB ile neyi hedefliyor, hangi çalışmaları gerçekleştiriyor?

Günsan, sektöre birçok yeniliği kazandıran öncü firmalardan biri dolayısıyla yaptığımız çalışmalar endüstrinin gelişimde önemli bir rol oynuyor. Bu noktada sektörel anlamda gelişim sağlayacak sadece nihai tüketicinin değil sektör paydaşlarımızın ve iş ortaklarımızın beklentilerine de maksimum oranda cevap verecek bir platform kurduk. Sektörümüzün değer zincirinin son halkasında elektrikçiler yer alıyor. GEP CLUB ise elektrikçileri de bu yapının bir parçası yaparak dijitalleşmenin olanaklarından yararlanmalarını sağlıyor. 
Zengin bir eğitim içeriği mevcut. Elektrikçiler için özellikle teknik bilgi gerektiren montaj gibi eğitim materyallerine ücretsiz erişebiliyor. Ayrıca Günsan ile ilgili kampanyalara ve sektörel gelişmelere ulaşabiliyor. GEP CLUB aynı zamanda bir çeşit online ödüllendirme sistemi. Bu sisteme dahil olan elektrikçiler yaptıkları alışverişlerle hem kazandırıyor hem kazanıyor. Harcadıkça kazandıran bu sistemde edinilen puanlar, istenildiği şekilde kullanılabiliyor. Günsan olarak sistemimizi geliştirmeye ve yeniliklerle daha güçlü kılmaya devam edeceğiz. Bu konudaki temel hedefimiz daha fazla elektrikçiye ulaşarak aramızdaki iş birliğini dijital ortamda güçlendirmek ve elektrikçilerimizin verimliliğini arttırmak.

Günsan, 2021 yılında hangi konulara odaklanacak, hedefleri neler?

Pandemiye rağmen sürdürdüğümüz çalışmaları aynı kararlılıkla 2021 yılında da sürdüreceğiz. Ülkemizdeki ve ihracat yaptığımız coğrafyalardaki gelişmelere paralel olarak yatırımlarımıza hız kesmeden devam edeceğiz. Geride bıraktığımız yılda tecrübe ettiğimiz tüm değişimler bizi daha güçlü kıldı. Bu sene yapmış olduğumuz büyümeye ek olarak tekrar çift haneli büyüme hedefliyoruz ve bunu pazar payımızı arttırarak yapacağız. Bunun için iş birliklerine imza atmayı ve ürün gamımızı geliştirmeyi hedefliyoruz. 2021 yılında son kullanıcıların ve elektrikçilerin ihtiyaçlarına yönelik yeni ürünlerin lansmanını yapacağımızı yapacağız. 2021 aynı zamanda dijitalleşmeye odaklanacağımız bir yıl olacak. GEP CLUB ile elektrikçilere hizmet vermeye, hem sektörün gelişimine katkı sağlamaya hem de iş ortaklarımıza kazandırmaya devam edeceğiz. 2021 bizim için dijitalleşmeye odaklanacağımız bir yıl olacak. Aynı zamanda online ticaret kanalımızı da geliştirerek her an erişilebilir olmak istiyoruz. 

Günsan, Validebağ Konutlarına hangi ürünlerinizle çözüm sundunuz?

Günsan olarak birçok projeye çözüm ortaklığı yapıyor, prestijli yapılara ürünlerimizle değer katıyoruz. Bunlardan biri de Validebağ Konutları projesi. İstanbul’da Dap Yapı’nın Validebağ Konutları’nda Günsan’ın metal şıklığı sunan Eqona Noble serisinden 45 bin adet Inox bronz anahtar çerçevesi kullanıldı. Validebağ Konutları’nın iç dekorasyonuna siyah kapaklı inox bronz çerçevelerimizle renk ve şıklık kattık.