Anahtar priz, grup prizler, aksesuarlar, sigorta kutuları, şalt grubu, kauçuk fiş ve prizler ile kablo kategorilerinde toplam 17 bin parçalık ürün portföyüyle farklı satış kanallarındaki varlığını güçlendiriyor. Amazon, trendyol, hepsiburada.com, gittigidiyor.com, n11.com gibi online pazar alanlarında ciddi bir satış büyüklüğüne ulaştıklarını ifade eden Günsan Elektrik Pazarlama Direktörü Alişan Çapan, evde vakit geçirilen sürenin artması ve buna paralel olarak yürütülen online kampanyalarla yakaladıkları ivmeyi devam ettirmeyi hedeflediklerini söyledi.

GEÇEN YILIN OCAK AYINA GÖRE YÜZDE 29 BÜYÜDÜ

E-ticaret kanallarının alternatif bir mecra olmaktan çıktığını artık firmalar için en önemli satış kanallarından biri olduğunu söyleyen Günsan Elektrik Pazarlama Direktörü Alişan Çapan, “İnternet ve mobil cihazların kullanımının artması, firmaların çok kanallı satış modeline geçmesi e-ticaret kanalları için çok dinamik bir alan yaratıyor. Her alanda yaşadığımız dijital dönüşüme ek olarak pandemi koşullarında evde geçirilen sürenin artmasıyla birlikte e-ticaret hacminde rekor sayılara ulaşıldı. Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği’nin verilerine göre Türkiye e-ticarette 2020 yılını yüzde 65 büyüme ve yaklaşık 250 milyar TL hacimle kapattı. Günsan olarak dijital kanal operasyonlarımızı fiziksel mağazalarla beraber yürütüyoruz. Kendi internet mağazamızın yanı sıra, Türkiye’nin önde gelen e-ticaret alışveriş sitelerinde satışlarımızı sürdürüyoruz. Geçen yıla oranla çok ciddi bir büyüme sağlayarak rekor seviyelere ulaştık. Aynı başarıyı bu sene de devam ettiriyoruz. Geçen yılın Ocak ayı ile karşılaştırdığımızda yüzde 29 artış söz konusu” dedi.

ÇİFT GİRİŞLİ USB ANAHTAR PRİZLERE İLGİ BÜYÜK 

Tüketici satın alma alışkanlıklarının evde geçirilen sürenin artmasına bağlı olarak büyük bir değişim gösterdiğini dile getiren Çapan; “Pandemi süreciyle birlikte tüketiciler fonksiyonel, şık parçalarla evlerine değer katmak ve yenileme eğilimine girdiler. Bu kapsamda portföyümüzde yer alan birçok ürün diğerlerine nazaran çok daha fazla satıldı. Eqona ve Visage Amazon en çok satan ürünlerimiz arasında yer aldı. Telefon, tabletlerin aynı anda şarj edilmesini sağlayan çift girişli USB anahtar prizlerin 2020 yılında satışlarında artış oldu. 2021’in Ocak ayında ise talep en çok Eqona ve Visage Metallic serisinde yaşandı. Yine aynı şekilde teknolojik cihazların kullanımına bağlı olarak çift girişli USB anahtar prizler de Ocak ayında büyük bir ivme yakaladı” dedi.