Alüminyum sektörünün önde gelen isimleri arasında yer alan Yavuzlar Alüminyum, 2020 yılını başarılı geçiren markalar arasında. İhracatta başarılı olan firma, bu başarısını daha da artırarak yılı kapadı. 
Yavuzlar Alüminyum olarak firmalarını kurdukları ilk yıllardan bu yana dış pazara ürün satışı gerçekleştirdiklerini belirten Genel Müdür Yardımcısı Nusret Yavuz, 2020 yılında dış Pazar çalışmalarını artırdıklarını belirterek yüzde 70 ihracat payına sahip olduklarını söyledi. İhracatın önemini bilen, onun gereklerini yerine getiren tecrübeli bir firma olduklarının altını çizen Yavuz, pazarlarının önemli payını Avrupa ülkelerinin oluşturduğunu, özellikle Almanya ve Fransa’nın ağırlıklı satış yaptıkları iki ülke olduğunu söyledi.

AVRUPA'DAN ORTADOĞU'YA KADAR İHRACATINI ARTIRDI

İhracat pazarlarını geliştirdiklerini dile getiren Yavuz, Ortadoğu ülkelerinin yanı sıra Karayip ülkeleri gibi farklı coğrafyalara da ihracat yaptıklarını aktardı.  1990 yılında elektrostatik toz boyama ile alüminyum sektöründe faaliyet göstermeye başlaya Yavuzlar Alüminyum, 1996 yılında Beylikdüzü'nde 800 tonluk extrüzyon presisini devreye almasıyla profil imalatına başlayarak çalışmalarını geliştirmiştir. 2000 yılının başlarında devreye aldığı 1600 tonluk pres ile üretim kapasitesini 3.600 ton/yıl'a çıkararak önemli bir çalışmaya imza atan firma Kartal'da kurulu tesisinde üretimine devam ediyor. Tam otomatik PLC kontrollü 1600 tonluk pres ile özel ve standart seri profillerin üretimini gerçekleştiren Yavuzlar Alüminyum, tesis içerisinde bulunan boyahanesinde 3.500 ton/yıl boyama kapasitesiyle istenilen ral renklerde statik toz boya işlemi yaparak müşterilerinin farklı taleplerine cevap veriyor. 2010 yılında kurulan ahşap desen kaplama ünitesiyle ceviz, çam, meşe, kiraz gibi farklı desenler transfer boya sistemiyle profil üzerine tatbik edilerek doğal görünümlü profil üretimi de gerçekleştiren firma sahip olduğu teknolojiyle geniş bir yelpazede ürün çeşidi sunuyor. Yaptığı yatırımlarla üretimde gücünü ve kalitesini her geçen yükselten Yavuzlar Alüminyum, ISO 9001 ve TSE kalite belgeleriyle kalitesini tescillemiştir. Yavuzlar Alüminyum, standart ve özel profil serileri ile yapı ve sanayi sektörünün farklı ihtiyaçlarına cevap veriyor.