Geniş ürün gamı ve kalitesiyle öne çıkan ALUFOUR SYSTEMS, başarı grafiğini yükseltmede kararlı. Bu hedef doğrultusunda markanın gündeminde iki önemli başlık var: Yeni ürünler ve ihracat. Çalışmalarına hız veren markanın ajandasını, Satış Direktörü Abdullah Kara ile konuştuk. 


ALUFOUR SYSTEMS bu yıl birçok önemli çalışmalara imza attı. Nitekim yakın zamanda yeni ofisinize taşındınız. Bu çalışmalarınız hakkında bilgi verir misiniz?
Obal Alüminyum ALUFOUR SYSTEMS markası olarak bu yılı tamamen yatırıma ayırdık. Bu karar doğrultusunda Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarının temelini attık ve yeni ürünler geliştirdik. Bu yılın sonunda tüm yeni ürünlerimizin yer alacağı kataloğumuzu hazırlayacağız. ALUFOUR SYSTEMS, 2019 yılının başı itibariyle yeni ürünleriyle daha dinamik olarak pazarda müşterilerinin karşısına çıkacak. Mevcut ürünlerimizin üst segmenti olarak alüminyum doğrama, cephe, skylight sistemler, panel cephe sistemleri, güneş kırıcılar gibi alanlarda yeni ürünlerimizin çalışmaları yakın zamanda tamamlanmış olacak. Firmamız ürün gamını yenilemenin yanı sıra kurumsal kimliğini güçlendirecek birtakım çalışmalar da yapmaya karar verdi. İstanbul Beylikdüzü’nde yer alan ofisimizi yakın zamanda Maltepe’de yer alan Ritim İstanbul’a taşıdık. Ar-Ge, satış, muhasebe ve teknik ekibimiz bu ofiste yer alıyor. Yurt içinin yanı sıra Avrupa, Orta Asya, Afrika, Ortadoğu, Türkî Cumhuriyetleri ve Balkan ülkelerine buradan hizmet vermeyi hedefliyoruz. 


Ar-Ge çalışmalarına önem veren bir markasınız. Bu kapsamda hangi çalışmalara odaklanıyorsunuz?
ALUFOUR SYSTEMS olarak mimari yapıların hem teknik hem de tasarım ihtiyaçını karşılayacak iç ofis bölme sistemlerinden dış cephe güneş kırıcı sistemlerine kadar her türlü sistemi geliştirdik ve geliştirmeye devam ediyoruz. Örneğin iki yeni ürünümüzü Panorama Cam Sistemi ve Katlanır Cam Sistemi’ni geliştirdik. Ayrıca açılabilir alüminyum tavan sistemi, alüminyum ısı yalıtım ve ısı yalıtımsız doğrama sistemleri, sürme sistemleri, kasetli ve kasetsiz cephe sistemleri, panel cephe sistemlerinizin tasarımı bitti. Bu yeni ürünlerimizin test çalışmaları devam ediyor. Diğer yandan da 2019 yılı kataloğumuzu hazırlıyoruz. 


Alüminyum panelin kullanımı son yıllarda arttı. Yeni ürün gamınız arasında yer alan alüminyum panel sisteminiz hakkında bilgi verir misiniz?
Alüminyum panel sistemini, orta ve daha büyük ölçekli mimari projelerde kullanılmak üzere geliştirdik. 100 yerli olan bu ürün, mimarların ve yatırımcıların projelerinde taleplerine cevap verebilecek özellikte. Alüminyum panel sisteminin Ar-Ge çalışmalarında, cephe danışmanlarından ve teknik gruplarından görüşler aldık. Talepler ve öneriler doğrultusunda en pratik ve hızlı çözümü geliştirdik. Hem renk alternatifleri hem de formuyla mimarların projelerine değer katacak özellikte. Ar-Ge çalışmaları biten alüminyum panel sistemimini 2019 yılının başında pazara sunacağız. 

Üçüncü Havalimanı projesine hangi ürünlerinizle çözüm sundunuz? 
Dünyanın en büyük havalimanları arasında yer alan Üçüncü Havalimanı, tasarımıyla da öne çıkıyor. Bu önemli projenin farklı kısımlarına ALUFOUR SYSTEMS olarak geniş ürün gamımızla çözüm sunduk. Bu ürünlerimiz arasında alüminyum silikon cephe sistemleri, kapaklı cephe sistemleri, ısı yalıtımlı kapı pencere sistemleri, ofis bölme sistemleri ve oba door fotoselli kapılar yer alıyor. Aynı zamanda projeye özel dizayn olarak süpürgelik, perfaz profilleri de ürettik. Ürün ve hizmet kalitemizle Üçüncü Havalimanı projesine değer kattık. 


Son yıllarda konut projeleri daha yüksek katlı inşaa ediliyor. Burada değişen ihtiyaçlar sektörünüzü nasıl etkiliyor, hangi talepleri doğruruyor?
Yeni yapılarda yenilikler olmazsa yapı malzeme firmaları kendilerini geliştiremez, tekrara kaçar. Mimar ve yatırımcıların projelerinde farklı çözümler olması firmaların sürekli yeni ürünler geliştirmesine neden oluyor. Bu hem bizi dinamik tutuyor hem de mimarları yeni projelerini daha özgür tasarlamasına da etkili oluyor. Biz yeni projelerimizde mimari konseptlerde yeni doğan ihtiyaçları, talepleri yakından takip ediyoruz. Markamızın Ar-Ge çalışmalarını bu talepler doğrultusunda yönlendiriyoruz. Müşterilerimizin her ihtiyacına cevap verebiliyoruz.


İhracat çalışmalarınız hakkında bilgi verir misinz?
İhracat çalışmalarımız devam ediyor. Şu anda Irak, Azerbaycan, Tunus,Cezair, Tunus, İngiltere, Belçika, Fransa ve Almanya gibi ülkelerde çalışmalarımız devam ediyor. Belçika’da bir bayimiz showroom açmayı planlıyor. Burada pergola sistemleri, cam giyotin sistemeri, ısı yalıtım doğrama sistemlerimize yer verilecek. Bu planımızla ilgili görüşmelerimiz devam ediyor. 
Başkent Konutları, Balıkesir Şehir Hastanesi, Ankara’da Horizon Life, Büyükçekmece Devlet Hastanesi, İtalyan Büyük Elçiliği-İstanbul, Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi -Ankara, Mavi Plaza -Maltepe, Ebzer Otel-Ankara, Hatay Şehir Hastanesi gibi birçok önemli projede tercih edildik. 


Alufour’un müşterilerine sağladığı en önemli avantaj nedir?
Müşteriler partnelerinden hızlı teslimat, ürün kalitesi, çözüm odaklı işbirliği ve teknik konularda hızlı geri dönüşü talep eder. Alufour olarak müşterilerimizin tüm bu taleplerine cevap verebiliyoruz. Bu özelliğimiz markamızın önemli projelerde de tercih edilmesini sağlıyor. 


Uzun vadeli hedefleriniz neler?
Yeni sistemlerimizle daha geniş bir pazara ulaşmayı hedefliyoruz. Edirne’den Ardahan’a kadar tüm Türkiye’de sistemlerimizin farklı projelerde kullanılmasını amaçlıyoruz. Ayrıca yurt dışında da büyümek önceliğimiz.