Mart ayında Mısır BATIMAT Uluslararası İnşaat ve Yapı Malzemeleri Fuarı ve Nisan ayında Cezayir’de BATIMATEC 2018 Fuarı katılımları ile başlayan çalışmalar yılın ikinci yarısında da devam etti.

06-09 Ağustos 2018 tarihinde 18.si düzenlenen İran Confair Uluslararası Yapı ve İnşaat Fuarı’nda yerini alan GF Hakan Plastik, 75 milyonu aşan nüfusu, yükselen kentleşme oranı ve pazar potansiyeli ile Türkiye’nin en önemli ticaret ortaklarından biri olan İran’da geniş ürün portföyü ile yerini aldı.  Fuara,Türk firmalarının yanı sıra Çin, Irak, Afganistan, Hindistan, Danimarka, Almanya, Belçika, vb. ülkelerden firma katılımları gerçekleşirken birçok Avrupa ülkesi de ziyaretçi olarak bulundu.

Bu yıl. 50. yılını kutlayan Interbuild Güney Afrika Fuarı, GF Hakan Plastik’in katılım gösterdiği bir diğer fuar oldu. 15-18 Ağustos 2018 tarihleri arasında gerçekleşen ve Afrika'nın en büyük inşaat malzemeleri fuarı olan Interbuild Güney Afrika, yapı malzemeleri ve teknolojileri sektörlerindeki uluslararası katılımcı ve ziyaretçileri bir araya getirdi. Fuarkatılımı, GF Hakan Plastik’in yeni fırsatları değerlendirme stratejisi açısından iyi bir süreç ile karşı karşıya olunduğunu da göstermiş oldu.


GF Hakan Plastik’in yanı sıra 50’nin üzerinde Türk firmasının da katılım gösterdiği Nijerya Buildmacex Fuarı, 16 - 18 Ekim 2018tarihleri arasında gerçekleşti. GF Hakan Plastik İhracat Müdürü Emin Caşkan, Türk ürünlerine Nijerya'da büyük ilgi olduğunu belirterek, "Nijerya, Afrika'nın en büyük pazarı. Bu tip ülkelerin kolay olduğu kadar zor yanları da var. Güvenlik, bürokrasi gibi zorlukların yanında rekabetin az olduğu kalitenin düşük olduğu pazarlarda Türk ürünleri, kalitesiyle ve fiyat politikasıyla ön plana çıktı" değerlendirmesinde bulundu.
Suudi Arabistan'ın en büyük inşaat ticaret fuarı olan ve binlerce uluslararası üretici, ihracatçı ve iş adamının yanı sıra on binlerce bölgesel mühendis, ithalatçı ve endüstri uzmanını da en son teknoloji ile buluşturan Suudi Arabistan Yapı Fuarı,22- 25 Ekim 2018 tarihlerinde düzenlendi. Riyad Uluslararası Kongre ve Sergi Merkezi'nde düzenlenen fuarda GF Hakan Plastik de alt yapı ve üst yapı ürün gruplarını ile yerini aldı.  Yapı sektörünün öncü kuruluşlarının yer aldığı bu fuarda GF Hakan Plastik ürünleri de yenilikçi özellikleri ile dikkat çekti.