Ender Özatay, Kalıp ve iskele sektörünün inşaat malzemeleri sektöründen daha hızlı büyüdüğünü ifade ediyor. Konuşmasının devamında ise “Kara kalıptan endüstriyel kalıba olan geçişin devam etmesiyle, iş güvenliğinin giderek daha ön plana çıkması ve artan güvenlik ihtiyaçları nedeniyle daha güvenli kalıplar tercih ediliyor. Bu nedenle de sektör, inşaat malzemesi alanında faaliyet gösteren diğer sektörlerden daha hızlı büyüyor. Özatay sektörün iyi bir yıl geçirdiğini ifade ediyor ve konuşmasına şöyle devam ediyor; “Doka açısından 2017 yılı iyi bir yıl oldu. Bu yıl 397 tane şantiyemiz vardı. Çok güçlü bir büyüme gerçekleştirdik. Seneyi iyi rakamlarla kapattık ve gerek satış gerekse karlılık olarak iyi bir yıl geçirdik” dedi.

"2018 DAHA İYİ OLACAK"

2018’de de Doka'nın büyümeye devam edeceğini aktaran Ender Özatay, “Ocak ayında aldığımız siparişler senenin devamının nasıl geçeceğinin bir göstergesidir. Buna göre 2018'in 2017'den daha iyi bir yıl olacağını öngörüyoruz. 2018 yılı yatırımları hakkında da konuşan Özatay, “2017 yılında 200 milyon TL olan kiralanabilir ürün parkını bu yıl 250 milyon TL seviyelerine kadar çıkardık. Bu durum iş hacminde yüzde 25'e yakın bir artış olduğunun göstergesidir. Geçtiğimiz yıl 73 milyon TL yatırım yapmıştık. Bu yıl da 50 milyon TL gibi bir yatırım hedefliyoruz. Sermayesi yoğun olan bir sektörde faaliyet gösteriyoruz. Şirketimizin ödenmiş sermayesi yükseltilerek hissedarlar 70 milyon nakit artırımına gittiler. 2017 yılında gerçekleşen bu yatırım Avusturyalı bir firmanın tek seferde Türkiye'ye yapmış olduğu en büyük yatırımlardan bir tanesi. Şirketin ödenmiş sermayesi de 100 milyon TL oldu. Bu durum çalışan sayılarımıza da yansıdı tabi ki geçen sene istihdamımızı yüzde 50'nin üstünde artırdık. Bu yıl da yaklaşık 25 yeni çalışanı aramıza katmayı düşünüyoruz. Bizler Doka ailesi olarak büyüyoruz. Son yapılan projelere göre sektörün de bu yılı büyüyerek geçireceğini ön görüyoruz” ifadelerini kullandı.

KAMU PROJELERİNDE YÜZDE 50’YE YAKIN PAZAR PAYI DOKA’NIN

Yeni yılda da Doka, Türkiye'nin en önemli projelerinde yer almaya devam ediyor.Dünyanın ve Türkiye'nin en büyük köprü projelerinden birisi olan Çanakkale Köprüsü projesi için çalışmalara başladık. Şubat 2018’de sahada ilk kalıp montajları gerçekleştirilecek. İkitelli'de yapımına devam edilen dünyanın en büyük hastanesi olan İkitelli Şehir Hastanesi projesinde de Rönesans İnşaat’ın tek kalıp ve iskele tedarikçisi Doka, dikkatleri üzerine çekiyor. Ayrıca, firma hâli hazırda inşaatı devam eden Kuzey Marmara Otoyolu projesinde de çalışmalarını sürdürüyor. Ender Özatay, konuşmasının devamında; “Çalıştığımız projeler 2018’de de hız kesmeden devam edecek. Özellikle Karayolları Genel Müdürlüğü’nün yaptığı uzun köprüler daha nitelikli kalıp ve iskeleler gerektirdiğinden dolayı bizim şansımızı artırdığını düşünüyoruz. Karayolları Genel Müdürlüğü’nün yaptırdığı köprülerde 2017 yılında yüzde 50’ye yakın pazar payı aldığımızı söyleyebilirim” dedi.

EN ÇOK TERCİH EDİLEN ŞİRKET DOKA

Özatay, Yeni yılda da geçmiş yıllarda olduğu gibi hedeflerinin en iyi, en güvenilir ve en hızlı kalıp çözümlerini kullanıcılarına sunmak olduğunu belirtti. Önceki yıllarda bunu en iyi şekilde başaran Doka, bu yönüyle sektörün aranılan markası olmaya devam ediyor. Özatay konuşmasının devamında, “2018’de de müşterilerimize en iyi ürünü 24 saat içinde teslim etmeye devam edeceğiz. 2017 yılında özel ve kamu sektöründe en çok tercih edilen firma olduğumuz gibi, hedefimiz 2018 ve takip eden yıllarda da bu konumumuzu sürdürmek” dedi.