Çatı Sanayici ve İş Adamları Derneği, Yapı Fuarı Turkeybuild 2019 İstanbul’da düzenlenen ‘2. Ulusal Çatıcılar Yarışması’nda sektörün en iyi çatı ustası ekiplerini seçti.

ITE Turkiye ve YEM Fuar Exhibitions iş birliğiyle gerçekleşen etkinlikte katılımcılar, üç kişiden oluşan takımlar olarak yarıştı. Etkinlikte bitümlü membran, bitümlü levhalarda, metal ve kiremit uygulamalarına yer verildi.  Türkiye’nin ilk kadın çatıcılarının da katılım gerçekleştirdiği etkinlikte kadınlar her iş alanında başarılı olabileceklerini bir kez daha ispatladı. Sevde Süylün, Melike Hoylan ve Hüdanur Zehra Akpınar isimli ustalardan oluşan ekip levha kategorisinde birinci oldu. Yarışmacılara kupa madalya ve para ödülünün takdim edildi.

Yarışmanın ürün sponsorluğunu sektörün önde gelen markaları üstlendi. Dörken Sistem, Işıklar Yapı Ürünleri, Onduline, Rheinzink ve Standart İzolasyon üstlenirken; yardımcı ürünler-tespit elemanları sponsorluğunu Ejot, Egger ve Ytong üstlendi. Sunuculuğunu Meral Karadağ’ın gerçekleştirdiği ödül töreni  TÜYAP YAPI Arena’da gerçekleşti.