Polatyol, Türkiye inşaat sektöründe yarım asırlık tecrübesiyle, en köklü gruplar arasında yer alıyor, son yıllarda da başlattığı atağı önemli bir ihale kazanarak taçlandırdı. ENR tarafından hazırlanan dünyanın en büyük 250 müteahhidi arasına, yurtiçi ile yurtdışında peş peşe üstlendiği projeler ve yatırımlarıyla  giren Polatyol, Kuveyt tarihinin en büyük projesindeki önemli bir ihaleyi de kazanmayı başardı. Polatyol, tamamen yeni olarak planlanacak Al Mutlaa kentinin 800 hektarlık bölümünün altyapı işlerini Kuveyt’teki gayrimenkul açığının giderilmesi hedefiyle gerçekleştirecek. Geçtiğimiz çarşamba günü Kuveyt’te düzenlenen törenle 165 milyon dolar bedelli ihale sözleşmesi  imzalandı. 
Kuveyt İskan İşleri Bakanı Dr. Jenan Buşehri, “Bu ihaleyle birlikte, ülke tarihimizin en büyük projesi AL Mutlaa şehir projemizin altyapı işlerinin tüm ihalelerini tamamladık. Bu şehre tam 112 bin ailemiz yerleşecek. Şehir ahalisi çok isteklive heyecanlı. Bir an önce evlerine yerleşmek istiyor. İşleri hızlandırmak ve bir an önce bitirmek için Polatyol’dan üç vardiya halinde çalışmasını talep ettik. Bu konuda gerekli hassasiyeti göstereceklerine inanıyoruz” dedi. 
Türkiye Cumhuriyeti Kuveyt Büyükelçisi Ayşe Hilal Sayan Koytak, imza törenine katıldı. İhaleyi kazanan Polatyol’un aldığı işi belirlenen takvime göre ve yüksek kalitede tamamlama noktasında büyük özen göstereceğinden hiç şüphe duymadığını vurguladı. 
Uzun süredir üzerinde çalıştıkları ihaleyi kazanmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirten Polatyol Yönetim Kurulu Üyesi Celaleddin Polat,"112 bin ailenin yaşayacağı, 100 bin kilometre alana yayılacak olan yepyeni bir kent inşa edilecek. Dünyanın en önemli inşaat şirketlerinden  20 grup ihaleye katıldı. Tüm küresel rakiplerimizi geride bırakıp bir Türk şirketi olarak, bu önemli projeye adımızı yazdırmaktan büyük gurur duyuyoruz. Projeyi mutlaka belirlenen takvime göre yani 24 ayda en iyi şekilde tamamlayacağız” diye konuştu. 

AL MUTLAA ŞEHRİ’NİN 800 HEKTARLIK ALTYAPISI İNŞA EDİLECEK

Tamamen sıfırdan inşa edilecek 100 bin kilometrekarelik Al Mutlaa kentinde Kuveyt’in 2030 yılına kadar 2.6 milyon kişi için konut ihtiyacının karşılanması adına tasarlanan projede 12 mahallede 112 bin aile yaşayacak. 12 mahalleden N1 ve N4 numaralı iki mahalle Polatyol’un taahhüdünde yapılacak proje alanını kapsıyor. İki mahallenin toplam yüzey alanı yaklaşık olarak 800 hektar.  Bu alanda yollar, ticari sahalar,sosyal tesis alanları vs. dahil tüm altyapı tesislerinin yapım işleri bulunuyor.