Dünyanın en büyük 3. PVC ihracatçısı olan Egepen Deceuninck, Türkiye’de, ihracat hedeflerini her geçen gün arttırıyor. Türkiye’nin PVC ihracatında yüzde 8’lik bir payla liderliğini sürdüren Egepen Deceuninck, 2018’de ihracat hedefleriyle dikkatleri üzerine çekiyor. Egepen Deceuninck, Bini aşkın istihdam yapısıyla kapasite artışı ve ihracat hedeflerine ulaşmak için çalışmalarına hızla devam ediyor. Şirket 15 bin ton ihracat hedefiyle Türkiye ekonomisine katkı sağlayacak. 

“TÜRKİYE PVC ÜRETİMİNDE AVRUPA’DA İKİNCİ”

PVC sektöründe ihracat hedeflerine ilişkin konuşan Egepen Deceuninck Pazarlama ve Satış Grup Müdürü Tamer Özen, 2017’nin oldukça verimli geçtiğini belirterek “Türkiye PVC sektörü üretiminde dünyada altıncı, Avrupa’da ise ikinci sırada yer alıyor. Tıptan, kozmetiğe, inşaattan tekstile, otomotivden ilaç sanayisine kadar pek çok sektörde PVC kullanıldığı için her zaman geleceği olan bir sektör” dedi. 

“60’TAN FAZLA ÜLKEYE İHRACAT YAPIYORUZ”

Özen, konuşmasına şöyle devam etti: “İhracatı ve üretimi artırma konusunda Deceuninck Grubu’ndan aldığımız güçle, Egepen Deceuninck olarak İzmir Menemen’deki fabrikamızdan PVC ihracatını gerçekleştiriyoruz. Türkiye’den  dünyanın çok farklı bölgelerine  100 bin ton üretim kapasitemizle ihracat gerçekleştiriyoruz. Egepen Deceuninck olarak 60’tan fazla ülkeye ihracat yapıyoruz,hedefimiz ise ihracatta 35 milyon Euro’yu aşmak"