1969 yılında kurulan DNS Döküm, bugün bir limited şirketi olarak geniş ürün gamıyla müşterilerine hizmet veriyor. Sfero ve çelik döküm üreticisi olan firma, 0.100 kg’dan 5.000 kg tek parça üretim yapabiliyor. 40 yıllı aşan üretim geçmişinde otomotiv, ağır sanayi, şehir bölge ve inşaat sektörlerine üretimini yaptığı binlerce ürünüyle çözüm sunan DNS Döküm, yalnızca yurt içinde değil yurt dışında da tercih edilen bir marka. Özellikle 2000’li yıllarda ihracattaki başarısını artıran firma Portekiz, Yunanistan, Fransa gibi Avrupa ülkelerine milyonlarca ürün ihraç etti. Nitekim firma dış pazardaki bu başarısını 1. ve 2.’lik mandallarıyla taçlandırdı. 

DNS Döküm’ün hizmet verdiği en önemli sektörlerden biri de iskele ve kalıp sektörü. Yaklaşık 15 yıldır inşaat iskele ve kalıp ürünlerine ağırlık veren DNS Döküm’ün Satış Pazarlama Sorumlusu Bülent Enis, bu konuda uzmanlaşmaya endekslendiklerini açıklıyor. Müşteri memnuniyeti ilkesiyle çalışmalarına tüm hızıyla devam ettiklerini ifade eden Enis, “İskele ve kalıp sektöründe, yaklaşık 100’e yakın ürünümüz bulunuyor. Müşteri endeksli çalışmalar yapıyoruz. Üretici olduğumuz için müşterilerimize özel ürünler de üretebiliyoruz. Farklı ürün sahibi olmak isteyen müşterilerimize özel çalışmalar yapıyoruz. Müşterilerimizle birebir çalışmalar yapıp, onların üretim bandına, ihtiyacına veya hedef fiyatlarına uygun çözümler sunuyoruz.” dedi.

İskele kalıp ürünlerinde son zamanlarda iş sağlığı ve güvenliği konularında bazı çalışmaların ve standartların oluşturulmasına dikkat çeken Enes, bu gelişmeye paralel üretimde kısmen de olsa üretim ve imalat kalitesinin arttığını dile getiriyor. DNS Döküm olarak ürünlerini TSE standartlarında ürettiklerini ifade eden Enes, kaliteden taviz vermeden çalıştıklarını aktarıyor. Ürünlerini imalat öncesi, imalat aşaması ve imalat sonrası sürekli kontrol ettiklerini ifade eden Enes, “Mühendislik çalışmalarını sahada da yapıyoruz. Hata mutlaka her sektörde yaşanıyor, ancak iskele ve kalıbın riskli bir sektör olması sebebiyle kontrolün hiçbir zaman öneminin yitirilmemesi gerektiği bir iş alanı... Bizler de elimizden gelenin fazlasını yapmaya çalışıyoruz.” Diyor.

Ar-Ge endeksli çalışmalarını sürdürdüklerini vurgulayan Enes; ülkemiz, müşterileri ve firmaları için daha kaliteli ve uygun ürün ürettiklerini açıklıyor. 

Sektöre yönelik değerlendirmede bulunan Enis, günümüz ekonomisinde iskele ve kalıp ürünlerine, son zamanlarda durağan olmasına rağmen talebin yüksek olduğunu açıklıyor. Tek ve en büyük sıkıntılarının sektörle hiç alakası bile olmayan insanların dönemlik olarak Uzakdoğu’dan tamamen kontrolsüz ithalat yapması olduğunu dile getiren Enis, sözlerini şu şekilde tamamlıyor: “O kadar kontrolsüz ki bazen bizlerde inanmakta güçlük çekiyoruz. Çelik döküm olması gereken bir ürünü, sfero döküm olarak getirilip elimizde kalmasın diye yarı parasına piyasaya sürülmesi gibi absürt olaylarla karşılaşmaktayız.  “Marketin ayranı süt” diye satması gibi bir konu…”