Alçı bazlı yapı malzemeleri sektöründe bir dünya markası olan Knauf, yatırımları ile isminden söz ettirmeyi sürdürüyor. 2019 yılında USG Corporation'ın satın alınmasının bir parçası olarak USG Boral hisselerinin yarısını satın alan Knauf,  geçtiğimiz günlerde hisselerin ikinci yarısını da satın aldı. Böylelikle marka USG Boral hisselerinin yüzde 100’ünü bünyesine katmış oldu. 

Knauf’un ortak girişim ortakları USG’yi satın almasının ardından en iyi çözümü bulmak üzere uzun süredir firma ile temas halinde olduklarını, dünyanın en büyük alçı plaka üreticisi Knauf'un hisselerin yüzde 100'üne sahip olmasının en doğru strateji olarak gördüklerini belirten Boral CEO’su Zlatko Todorcevski, USG Boral'ın daha güçlü bir performans sergilemek için Knauf bünyesi altında konumlanacağını kaydetti.  Bu ortaklığın gücünün, Boral hissedarlarının beklentilerini de üst düzeyde karşıladığını ifade eden Boral CEO’su Zlatko Todorcevski,  Boral’ın USG Boral’daki hissesinin Knauf’a satışının, Boral’ın coğrafi ayak izini ve ürün portföyünü geliştirmek için çok önemli bir adım olacağının altını çizdi. 

“Global satın almalar gücümüze güç katıyor”

Knauf Grup'un sektördeki global konumlarını gerçekleştirdikleri bu yeni satın almayla pekiştirdiğini kaydeden Knauf Türkiye Genel Müdürü Ali Türker, Asya-Pasifik'te duvar plaka pazar lideri USG Boral'ın kalan yüzde 50 hisselerinin devralınmasıyla, hem mevcut pazarlardaki konumlarını güçlendireceklerini hem de yeni üretim tesisleriyle yeni pazarlara erişim sağlayacaklarını kaydetti. Türker, ilerleyen dönemlerde de güçlerine ivme katacak global satın almalarının süreceğini aktardı.