Poliüretan sektörünün önemli oyuncularından Flokser Kimya, geniş ürün yelpazesi ve güçlü Ar-Ge yapısıyla dikkat çekiyor. Flokser Kimya CEO’su Ekin Tükek ile şirketin geçmişini, ürün gruplarını ve sektörel çözümleri hakkında konuştuk. Tükek, "Flokser Kimya olarak otomotiv, mobilya, beyaz eşya, inşaat, savunma, izolasyon, ayakkabı, ağaç sanayi, boya, yapı kimyasalları, hızlı tüketim, yapıştırıcı, ambalaj, güneş enerjisi, medikal, marin, araç kaplama, tekstil, tarım, kompozit, havacılık, elektronik, ulaşım araçları sektörlerinde poliüretan, poliüre, polyester ürünleri ile çözümler sağlıyoruz. Sektörümüzün ilk Bakanlık onaylı Ar-Ge merkeziyiz. 22 kişillik Ar-Ge ekibimizle her sektörün ihtiyacına özel projeler geliştiriyoruz." dedi.
FOTO: FLOKSER KİMYA CEO’SU EKİN TÜKEK
1982 yılında Tükek ailesi tarafından İstanbul’da kurulan Flokser, üretim hayatına duvar kâğıdı ile başladı. Ardından floklu kumaş ve suni deri üretimiyle büyümesini sürdüren şirket, 1997 yılında İSO 500 listesine girerek Türkiye’nin önde gelen sanayi kuruluşları arasına adını yazdırdı.
2006 yılında poliüretan hammadde üretimi hedefiyle kurulan Flokser Kimya, 2021 yılından bu yana ayrı bir tüzel kişilikle faaliyetlerini sürdürüyor. Bugün ayakkabı, sert köpük, esnek sistemler ve CASE ana başlıklarında üretim yapan şirket, birçok farklı sektöre poliüretan, poliester, poliüre ürünleri sunuyor.
Her Sektöre Özel Üretim
Flokser Kimya, otomotivden beyaz eşyaya, inşaattan savunma sanayine, tekstilden medikale kadar 20’den fazla sektöre özel çözümler geliştiriyor. Şirketin en önemli özelliklerinden biri ise Türkiye’de sektöründe Bakanlık onaylı ilk Ar-Ge merkezine sahip olması.
22 kişilik Ar-Ge ekibiyle çalıştıklarını belirten Ekin Tükek, “Her sektörün ihtiyacına uygun ürünler geliştiriyoruz. Sadece üretim değil, aynı zamanda müşteriye özel çözüm sunma kabiliyetiyle de fark yaratıyoruz” dedi.
Sürdürülebilir büyümeyi hedefleyen Flokser Kimya, Trade yapılanmasıyla farklı hammaddelerin temininde de aktif rol alıyor. Şirket, yapı kimyasallarından güneş enerjisine, elektronik sistemlerden havacılığa kadar geniş bir alanda faaliyet gösteriyor.
Röportajın Tamamı ST İnşaat Yapı & Malzeme Dergisi'nin Haziran Sayısında!