Zorlu Enerji tarafından yapılan açıklamaya göre, şirket elektrikli otomobil şarj istasyonları ağı Zorlu Energy Solutions (ZES) ve saatlik elektrikli araç kiralama platformu "electrip" markalarıyla, eCharge4Drivers projesinin ortakları arasında yer alıyor.
Şehirlerde ve şehirlerarası yolculuklarda elektrikli otomobil şarj deneyimini iyileştirmeyi amaçlayan "eCharge4Drivers" projesi, bu kapsamda Avrupa'daki 10 alanda pilot projelerin geliştirilmesi hedefleniyor.
Avrupa genelinde elektrikli otomobillere geçişi hızlandırmayı amaçlayan projeye, Horizon 2020 çerçeve programı kapsamında AB tarafından 4 yıl süreyle 14 milyon Euro'luk destek sağlanacak. Zorlu Enerji, ı Horizon 2020 Programı kapsamında 8 ayrı projeyle 4 milyon euro'dan fazla fon almaya hak kazandı.

HEDEF 2050’YE KADAR SIFIR KARBON

Dijital dönüşümün 2050'ye kadar sıfır karbon hedefinin temel ihtiyaçlarından olduğunu belirten Zorlu Enerji CEO'su Sinan Ak, elektrifikasyonun ilerleyen dönemin en önemli konularından biri olacağını söyledi. Kendilerinin de Türkiye'de ve Avrupa'da elektrikli otomobil devinimini hızlandırmak için çalıştıklarını ifade eden Ak, bu doğrultuda ZES ve electrip markalarıyla dahil oldukları eCharge4Drivers projesinin AB'den destek almasının bu yolda doğru adımlar attıklarını gösterdiğini söyledi.