Tüketici Birliği Federasyonu Genel Başkanı Av. Mehmet Bülent Deniz, ST Endüstri Medya’ya, KOBİ’lere 13 bankadan kredi verilmesini ve Ziraat Bankası’nın ihtiyaç kredi uygulamasını değerlendirdi. Türkiye’de kur şoku sonrası, görülen oynaklıktan etkilenen piyasalara karşı, devlet destekleri olduğuna değinen Deniz, “Lokomotif sektörlere yönelik öncelikli vergi muafiyeti geldi. Böylece, bu sektörlere bağlı alt sektörlerde nefes aldı. 

KOBİ’LERE KREDİ, İYİ BİR BAŞLANGIÇ

Türkiye’de ekonominin gerçek gücü KOBİ’lerin, finansmana erişim problemi vardı. Ekonomi kurmaylarının, 13 banka marifeti ile 22 milyar liralık paketi, 40 bin KOBİ’ye, 1 milyon ile 500 bin liralık krediler olarak vermesini önemsiyorum. Bu, durgunluğun aşılması, ekonominin çarklarının sağlıklı dönmesinde iyi bir başlangıç olacaktır” dedi.
Deniz, Türkiye’de 30 milyon insanın, asgari ödeme tuzağına düştüğü saptamasını yaparak, “Bin liralık borcunuzun, asgari kısmını yatırarak, bankayla hesabınızı 60 ayda kapatıyorsunuz. Bu çevrilebilir bir durum değil. Bankaların verdiği ihtiyaç kredisi bu rakamın üçte biriyken, Ziraat Bankası’nın verdiği kredi ise diğerlerinin yarısı kadardır. Bu kaçırılmayacak bir fırsattır. Değerlendirin.” dedi. 

ZİRAAT BANKASI, EKO-KART ÇIKARACAK

Tüketici Birliği Federasyonu Genel Başkanı Deniz, uygulamada, borç yükü olan kredi kartının iptal edildiğine de değinerek, “Ziraat Bankası, uygulamanın ardından, asgari ödemesiz, işletim masrafsız, bir tür eko-kart çıkarıp, öncelikli olarak, kredi kullandırdığı, tüketicilere sunacaktır” dedi.