ANKARA (AA) - Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu’nun (OSBÜK) 17. Olağan Genel Kurulu, TOBB Konferans Salonu'nda Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın da katılımıyla gerçekleştirildi. 

Genel Kurulda konuşan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu OSB’lerin Türkiye’nin sanayileşmesinde ve sanayinin Anadolu’da yayılmasında önemli bir paya sahip olduğunu belirtti.

Dünyaya model olunan projelerin önemlilerinden birinin OSB’ler olduğuna dikkat çeken Hisarcıklıoğlu, Doğu Asya’daki OSB modelini örnekleyerek Türkiye’deki modelin geliştirilmesinin sürdürülmesinin gerekliliğinin altını çizdi.

“SORUNLARIN ÇÖZÜMÜNE KATKI SAĞLADIK”

Kurumsal bir yapıya kavuşan OSBÜK sayesinde sorunların çözümüyle ilgili katkı sağladıklarını dile getiren Hisarcıklıoğlu, son 1 yılda artan enerji fiyatlarından kredi faizlerine, teminat mektubu komisyonlarından iç piyasa ve tahsilat ödemelerine birçok sorunu OSBÜK ile hükümete aktardıklarını söyledi.

Hisarcıklıoğlu, çalışmaların sonuç verdiğini ifade ederek arka arkaya açıklanan kredi destek paketlerinden üyelerinin yüzde 57’si yararlandığını, destek paketleri, yeni istihdam için ilave teşvikler, devlet destekli ticari alacak sigortasının devreye girdiğini kaydetti.

“YENİ MODEL ÜZERİNDE ÇALIŞIYORUZ”

OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü ise, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı iş birliğiyle yeni ve daha yüksek katma değer üreten bir sanayileşme modelini hayata geçirmek için çalıştıklarını ifade etti. 

Kütükcü, yeni nesil OSB’leri sanayicilere altyapı ve arazi hizmetleri sağlayan yapılar olmasının yanında sanayicinin ortak sorunlarına, ortak hizmetler üreten merkezler olarak düzenleyeceklerini belirtti.