Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Sepiciler Deri Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sepici, AR-GE çalışmaları sonucunda doğada yüzde 100 çözünebilen deri geliştirdiklerini söyledi. 
Ecotan isimli projelerinde, deri tabaklama kimyasal üretiminde dünyanın en önemli firmasından olan SilvaTeam ile işbirliği yaptıklarını söyleyen Sepici, İzmir'de yaklaşık 100 yıldır deri üretimi yaptıklarını belirtti. Ağırlıklı olarak Avrupa’ya ihracat yaptıkları ve global firmaların tedarikçisi olduğukları için Avrupa Yeşil Mutabakat (European Green Deal) sürecini yakından takip ettiklerini ifade eden Sepici, Sepiciler olarak sürdürülebilirlik projelerine çok önem verdiklerini ve ciddi yatırımlar yaptıklarını vurguladı.

ORGANİK TARIMDA KULLANILABİLİYOR

Projenin 2 yıl önce başladığını ve geliştirilen derinin bağımsız kuruluşların yaptığı testler sonucu ayakkabı, çanta veya kıyafet olarak kullanıldıktan sonra nitrojen ve karbon açısından zengin bir gübreye dönüşebildiğini belirten Sepici, organik tarımda da kullanılabildiğinin tespit edildiğini söyledi.
Doğaya zararlı kimyasal içermeyen metotlarla tabaklama yaptıklarına dikkat çeken Sepici, dünyadaki önde gelen markaların bu ürünü tercih edeceklerini söyledi. Toplam ihracatlarının yüzde 10’unu bu üründen yapmayı planladıklarını ifade eden Sepici, talebin artmasıyla üretimin de artacağını belirtti.