Yeni dönem iş gündemi ve yatırım hedefleri ile ilgili açıklama yapan Yurtiçi Kargo Genel Müdürü Fatih Önyol, “Yeni dönemde de yeni birimler açmaya ve istihdam yaratmaya devam edeceğiz. Türkiye’nin en büyüğü olacak otomasyon sistemine sahip transfer merkezimizle ilgili inşaatımız sürüyor. Saatlik kargo işleme kapasitesi ile dünyada da sayılı merkezlerden biri olacak olan transfer merkezimizi eylül ayında hizmete almayı planlıyoruz." dedi. 

“İSTİHDAM SAYIMIZI 18 BİNE ÇIKARDIK”

Gerçekleştirdikleri yatırımın detaylarını aktaran Önyol, “Kargo adedi, personel sayısı, birim sayısı, ekonomik büyüklük gibi tüm metriklerde sektörün lideri konumundayız. Salgın döneminde sadece personel sayısını 18 binlere çıkardık. Salgın öncesinde hazırladığımız ve yıl içerisinde zamana yayarak hayata geçirmeyi planladığımız projelerimizde bulunuyor. Bu projeleri çok kısa sürede hayata geçirdik ve bu zorlu dönemi memnuniyet seviyesini yukarıya taşıyarak atlattık. 2020 yılında operasyonel kabiliyetimizi artırmak amacıyla sahaya sürdüğümüz projelerimizin meyvelerini topladığımız bir dönemin içinden geçiyoruz. Müşteri memnuniyetinde yaşanan artış, birçok bağımsız kuruluş tarafından ödüllendirilmemizi sağladı." dedi.

“YENİ BİRİMLER AÇMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Yurtiçi Kargo Genel Müdürü Önyol, "Yurtiçi Kargo olarak dünyada yaşanan gelişmeleri yakından ve yerinde takip ederek yatırımlarımıza yön veriyoruz. Bu bağlamda 2020 yılında olduğu gibi yeni birimler açmaya ve istihdamda artış sağlamaya devam edeceğiz. Bunun yanı sıra Türkiye'nin en büyüğü olacak otomasyon sistemine sahip transfer merkezimizin inşaatı devam ediyor. Saatlik kargo işleme kapasitesi ile dünyada da sayılı merkezlerden biri olacak olan transfer merkezimizi eylül ayında hizmete almayı planlıyoruz. Sıfırdan inşa ettiğimiz Türkiye'nin en büyük otomasyonlu transfer merkezinin yanı sıra 4 farklı aktarma merkezimizde de otomasyon dönüşümünü başlatıyoruz. Onları da yıl içerisinde tamamlamış olacağız.” dedi. (AA)