İSTANBUL (AA) - Nata Holding Yönetim Kurulu Üyesi  olan Yusuf Tanık, Türk iş adamlarının yurt içi yatırımlarına ağırlık vermesi gerektiğini söyledi.

Nata Holding'in gerçekleştirmiş olduğui basın toplantısında bir konuşma yapan Tanık, yurt dışı yatırımlarını bir süreliğine askıya aldıklarını belirtti.

Tanık, Sultangazi'de Vega AVM İstanbul'a yatırım yaptıklarını söyleyerek, "Türkiye'deki yatırımlarımıza konsantre olduk, bilindiği gibi dünya çapında bir virüsle mücadele ediyoruz. Özellikle istihdam açısından geri adım atmamak adına bu kararı aldık, AVM ve konut projelerine yoğunlaştık." şeklinde konuştu.ı.

Vega AVM İstanbul'un 57 bin metrekare kiralanabilir alanı, 120 mağazasıyla bulunduğu ilçeye büyük bir ivme kazandıracağını belirten Tanık, şöyle devam etti:

"Sadece AVM yapmadık aslında toplamda 500 bin metre kare inşaat alanı içerisinde AVM’mizle entegre bir biçimde projelendirmiş olduğumuz, 500 dairenin bulunduğu Tem Point konutlarımız ve hemen yanına inşaatını üstlenmiş olduğumuz 120 yatak kapasiteli özel hastane projesi ile son yıllarda önemi daha da artan sağlık turizmi ile entegre tam bir karma projeye imza atmış bulunuyoruz.

Bilindiği gibi geçtiğimiz aylarda Anadolu Efes'in İstanbul Bahçelievler'de bulunan 120 bin 657 metrekarelik fabrika arazisini ailemize katmıştık, bu bölgede atıl vaziyetteki alanı değerlendirerek kadim şehrimiz İstanbul'a ve İstanbulluya yakışır modern bir yaşam alanı inşa etmek için çalışmalarımızı hızlandırdık. Bu vesile ile istihdam yaratmak ve ekonomimize katkıda bulunmak da ayrıca gurur kaynağı."