Yünsa 2020 yılı üçüncü çeyreğine ait rakamları açıkladı. Avrupa’nın en büyük entegre yünlü kumaş üreticisi olan ve 50’den fazla ülkeye ihracat yapan Yünsa, yılın ilk dokuz ayındaki brüt kâr marjını 2019 yılının aynı dönemine göre yaklaşık 7 puan artırarak yüzde 23’e çıkardı. Firma bu sayede yılın ilk dokuz ayında 244 milyon TL ciro elde etti. 

“YÜNSA DEVİRDEN SONRA HIZLI BÜYÜDÜ”

Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren Yünsa Genel Müdürü Mustafa Sürmegöz, “Yılın ilk dokuz ayı içerisinde 244 milyon TL ciro rakamına ulaştık. Üretim maliyetleri, faaliyet ve finansman giderleri yönetimindeki çevik uygulamalarımız başarılı sonuçlar verdi. Kumaşta kalite kaybına yol açan üretim hatalarını önleyen ve bize Kaizen Ödülü kazandıran projemizin başarımızda önemli bir katkısı oldu. Bu gelişmeler sayesinde pandemiye rağmen Yünsa’nın net kârını 2019 yılının aynı dönemine göre 10 kattan fazla arttırdı. Bu sayede 11,2 milyon TL’ye ulaştı. 2019 yılındaki devirden sonra Yünsa hızla bir şekilde büyüdü.” dedi.  

“YATIRIMLARIMIZA PLANLADIĞIMIZ ŞEKİLDE DEVAM ETTİK”

Sürmegöz, “Covid-19 salgını sektörümüzle ilgili olarak hem yurt içi hem de yurtdışı pazarlarımızı etkiledi. Biz salgına rağmen yatırımlarımıza planlandığımız şekilde devam ettik. Pandeminin etkisiyle meydana gelen kapasite kullanım oranımızdaki düşüşü fırsata çevirdik. Rekabet üstünlüğümüze katkı sağlaması için makine parkımızda teknolojik odaklı yenilemeleri uygulamaya aldık. Ar-Ge çalışmalarımız, inovatif ürünlerimiz önümüze yepyeni fırsatlar çıkarıyor. Esnek, teknolojiyi iş süreçlerinin merkezine alan, müşteri odaklı anlayışımız bize başarılı iş sonuçları getiriyor. Kârlılıkta kaydettiğimiz artış da doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. Hedefimiz yılı da aynı şekilde kârlı kapatarak 2021’e güçlü bir başlangıç yapmak” dedi.