YOZGAT AA) - Yozgat Şeker Fabrikası için 22. dönem pancar alımı kampanyası törenle başladı.

Sorgun Kaymakamı olN Bahadır Güneş konuyla ilgili olarak, kampanya döneminin hayırlı olması temennisinde bulundu.

Türkiye Şeker Fabrikaları Genel Müdür Yardımcısı olan Abbas Sueri de Türkiye'nin, şeker pancarından şeker üreten ülkeler arasında Rusya, Fransa, Almanya ve ABD'nin ardından 5'inci sırada bulunduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla bu sene şeker pancarı taban fiyatının 235 liradan 300 liraya yükseltildiğini hatırlatan Sueri, bunun, enflasyon rakamlarını oldukça üzerinde olduğuna dikkat çekti.

Yozgat Şeker Fabrikası Müdürü İrfan Kantürk ise 2019-2020 kampanya döneminde 2 bin 880 çiftçi ile 70 bin 292 dekar alanda pancar ekimi gereçkleştirildiğini ve bu ekimden 390 bin ton pancar elde edileceğini  söyledi.

Kantürk, kampanya dönemi hakkında bilgi sunarak, bugüne kadarpancar bedeline karşılık ayni ve nakdi avans olarak 29 milyon lira ödeme yapıldıüına dikkat çekti.

Konuşmaların ardından kampanya döneminde pancar getiren ilk 4 çiftçiye çeşitli hediyeler takdim edildi.. Ödül törenini ardından dualar eşliğinde kurdele kesilerek kampanya dönemi başlatıldı.

Törene, Sorgun Belediye Başkanı Erkut Ekinci, AK Parti İlçe Başkanı İbrahim Dıvrak, Pankobirlik Başkanı Kürşad Arslan, daire müdürleri ve çiftçile yer aldı.