Geçirdiği zorlu ve sıkıntılı zamanların ardından Mesut Yılmaz ilk atölyesini bir arkadaşı ile birlikte kurmayı başarmıştır. Kendi ürettikleri torna, matkap ve testere tezgâhı ile atölyelerini hayata geçirmişlerdir.

1963 yılında Mesut Yılmaz arkadaşları aracılığı ile aldığı redüktör siparişlerinin ardından redüktör üretimi üzerinde yoğunlaşmaya karar vermiştir. 1970 yılında ilk imalathane ve ardından 1987 yılında Türkiye’nin en büyük redüktör fabrikası Mesut Bey tarafından Beylikdüzü’nde kurulmuştur. Yılmaz Redüktör var olan üretim kalitesini seri hale getirerek yurtdışındaki pazarlara açılmaya başlamış ve 1994 yılında ilk ihracatını gerçekleştirmiştir. İlerleyen tarihlerde gelişen teknolojiden yararlanarak büyük yatırımlar yapmış modern üretimden faydalanmaya başlamıştır. Çeşitli makine parçaları üretimi ile başlamışlardır. Kısa bir zaman içerisinde ise standart dişli kutuları üretimine geçmiştir. Ve o zamandan bugüne Yılmaz Redüktör, Türkiye’nin konusunda lider, Avrupa’da ve Dünya’da saygınlık kazanmış bir marka haline gelmiştir.

YILMAZ REDÜKTÖR ÜRÜNLERİ

Yılmaz Redüktör yeni nesil redüktörlerini tekil gövde (monoblok) prensibine göre geliştirmiştir.  Tekil gövde prensibi, rijitlik, sızdırmazlık, ses ve dişli mukavemetlerinde büyük avantajlar sağlayan yeni nesil bir prensiptir. Tüm redüktörler içinde yataklamalar direkt olarak gövdenin kendi üzerinde kalmaktadır. Gövde eksenlerinin bir operasyonda işlenebilmesi, yüksek imalat hassasiyeti elde edilmesini sağlamaktadır. Günümüzde hızla ilerleyen teknoloji sayesinde dişli toleranslarında elde edilebilen yüksek kalitelere GG22 malzemeden olan gövdenin cevap verebilecek hale gelmesi sağlanmaktadır. Bu prensibin uygulanması ile kaliteye ek olarak rulman ve dişli ömürlerinde bir artış sağlanır ve yüksek radyal yükler taşınabilmektedir. DIN ve Niemann’ın hesaplama temellerine dayanan profesyonel yazılımlar yardımı ile redüktör içinde kullanılan rulman, dişli, mil hesaplamaları yapılmaktadır.  Yılmaz Redüktör kullandığı prensipleri ve gelişen teknoloji desteği ile sizlere her alanda ihtiyaçlarını karşılayacak ürünleri sunmaktadırlar. Ayrıca ürünlerin satışından sonra sizlere sunduğu sevkiyat ve servis hizmeti ilde de müşteri memnuniyetini daima ön planda tutmaktadır.

YILMAZ REDÜKTÖR ÇÖZÜMLERİ

Yılmaz Redüktör; vinç, mobil, endüstriyel, kimya sanayi ve plastik sanayi alanında müşterilerine çözümler sunmaktadır.

Vinç sektöründe kaldırma redüktörleri ve yürütme redüktöleri ile müşterilerinin karşısına çıkmaktadır. Farklı çözümlere sahip modelleri ile ihtiyaçlarınız doğrultusunda sunduğu kaliteli ürünler ile sizlere destek olurlar.

Uzun yıllar sonucu edinilen teknik tecrübe ve üretim teknikleriyle Türkiye'de öncülüğünü yaptığı redüktör üretimi konusunda yeni planet redüktör seçenekleriyle konumunu korumaya devam ettiriyor. P serisi flanşlı ve R serisi ayaklı planet redüktör tipleri ve hidrolik, elektrikli motor bağlama imkânlarıyla mobil uygulamalarınız için komple sizlere farklı çözümler sunmaktadırlar.

Endüstriyel, kimya sanayi ve plastik sanayi alanında da birbirinden farklı üretimleri ile sizlerin karşısına çıkmaktadır.