Yıldız Holding çatısı altında faaliyet gösteren Gözde Girişim, 1 Mart 2022 tarihinde gerçekleştirdiği Yönetim Kurulu Toplantısında aldığı karar sonucunda "Gözde Tech Ventures Teknoloji AŞ" ismiyle bir teknoloji yatırım firması kurdu.

TEKNOLOJİDEKİ YENİ FIRSATLARI DEĞERLENDİRECEK

Holdingten yapılan açıklama doğrultusunda yönetim kurulu başkanlığını Yahya Ülker'in yapacağı yeni firmanın vizyonu, teknoloji alanındaki gelişmelere paralel olarak dünyada büyük bir dönüşüm gösteren yeni iş metotlarını ve fırsatlarını değerlendirmek, bu alanda öncülük görevini üstlenen yurt içi ve yurt dışındaki girişimlere yönelik yatırım fırsatlarını değerlendirmek olarak belirlendi.

Yeni firmanın odak sektör ve konular arasında; blokzincir, yapay zeka, mobilite, finans pazarlama ve eğitim teknolojileri, e-ticaret, oyun ve  SaaS (Software as a Service-hizmet olarak yazılım) bulunuyor. 

MASFED MYM VE BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ ARASINDA İŞ BİRLİĞİ MASFED MYM VE BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ ARASINDA İŞ BİRLİĞİ

20 MİLYON DOLARA ULAŞMAYI, 10 GİRİŞİME YATIRIM PLANLIYOR

Gözde Tech Ventures, 2 yıl içinde 20 milyon dolar yatırım büyüklüğüne ulaşarak öncelikli olarak yaklaşık 10 girişime yatırım gerçekleştirmeyi planlıyor.

Firmanın uzun vadedeki hedefi ise, toplam aktif büyüklüğünün yüzde 10'una kadar ulaşmak ve sektörün önemli girişim sermayesi oyuncularından biri olmak. 

"AMACIMIZ, YENİ GİRİŞİMLERİ DESTEKLEMEK VE ONLARLA BÜYÜMEK"

Gözde Tech Ventures Yönetim Kurulu Başkanı Yahya Ülker, yeni kurdukları firmanın amaçlarını şöyle açıkladı:

"Yeni kurduğumuz şirketimizin esas amacı sermayeye ihtiyaç duyan yeni girişimleri destekleyerek onlarla birlikte büyümek, ülkemizde ve dünya çapında bu konuda öncülük yapan girişimleri desteklemek, Yıldız Holding'in girişim sermayesi alanındaki bilgi ve tecrübesini bu yeni girişimlerin hizmetine sunmak ve onları globale taşımaktır." (AA)