İSTANBUL (AA) - Senenin ilk yarısında pandemiye karşın 5 bin 300 kişiye yeni iş olanağı sunan Yıldız Holding, bu süreçte 100'den fazla ülkeye 330 milyon dolarlık ihracat yaptı..

Yıldız Holding Üst Yöneticisi (CEO) olan Mehmet Tütüncü, şirketin, Kovid-19 salgınının yaşandığı dönemde yaptığı yatırım ve ihracat ile sağladığı yeni iş imkanlarına ilişkin basın mensuplarına bilgi verdi.

Gıda ve perakende iş alanlarına odaklanma stratejisi doğrultusunda 2019 yılında gerçekleştirdikleri 65 milyar liralık başarılı ciro performansını bu sene dekoruduklarını belirten Tütüncü, "2020'ye, ülke ekonomisine katkı sunarak global rekabette güç kazanma, bulunduğumuz pazarlardaki güçlü konumumuzu ve liderliklerimizi sürdürme ve çift haneli büyüme hedefleriyle başladık." şeklinde konuştu.

Bu hedeflere paralel olarak, beklenmedik şekilde gelişen pandemi gündemine rağmen, yılın ilk yarısında tüm operasyonları başarıyla yöneterek Türkiye ekonomisine ve topluma katkı sunmaya devam ettiklerini dile getiren Tütüncü, senenin ilk yarısında 2019'un aynı dönemine kıyasla konsolide ciroda yüzde 18, FAVÖK seviyesinde ise yüzde 16 artış elde ettiklerini belirtti.

Tütüncü,bahse konu olan dönemde grup şirketleriyle beraber ülke çapında toplam 5 bin 300 kişiye yeni istihdam sağladıklarını, yurt içi çalışan sayısının 51 bine yükseldiğini söyledi..

SENE SONUNA KADAR İŞ ALIMLARI SÜRECEK

Mehmet Tütüncü, özellikle büyümede dikkat çeken gıda ve perakende segmentlerinde istihdamı artırdıklarını vurgulayarak, şötyle devam etti::

"Teknoloji ve e-ticaret organizasyonları için yıl sonunda işe alım hedeflediğimiz birçok pozisyonu öne çektik, ek pozisyonlar oluşturduk. Yoğun seyahat içeren bazı fonksiyonlarımız dışında işe alımları ertelediğimiz bir pozisyon olmadı. Yıl sonuna kadar bilgi teknolojileri, finans, strateji, satış, pazarlama, insan kaynakları ve kurumsal iletişim gibi farklı fonksiyonlarımızda işe alımları sürdüreceğiz. Yeni mezunların yanı sıra orta ve üst düzey yöneticiler de istihdam edeceğiz."

Tütüncü, Yıldız Holding bünyesinde 38'i yurt içinde olmak üzere toplam 61 fabrikanın bulunduğuna dikkat çekerek, yurt dışında bulunan 21 fabrikanın ise 13 farklı ülkeye yayılmış durumda olduğunu söyledi.