İSTANBUL (AA) - Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı olan Ali Ülker, Tarım Bakanlığı ile beraber yapmşı oldukları araştırmalar neticesinde elde ettikleri bisküvilik buğdayı, sözleşmeli tarım yöntemiyle ürettirmeyi ve ihraç etmeyi amaçladıklarını söyledi.

Turkuvaz Medya Grubu Para Dergisi'nden konuyla ilgili olarak yapılan açıklamaya göre, Para Dergisi’nin Tarım ve Orman Bakanlığı himayesinde yeni 10  senede Türkiye tarımının yol haritasına katkı sağlamak amacıyla Ziraat Bankası, ATP Koza Gıda Tarım ve Koza Altın İşletmeleri sponsorluğunda düzenlediği "Tarım Ormanın Geleceği" webinar serisinin ikincisi yapıldı.

Sürdürülebilir Kalkınma, Kırsal Kalkınma ve Girişimcilik başlıklarının incelendiği webinarın açılışında konuşma yapan Ali Ülker, hedeflerinin “Mutlu Et, Mutlu Ol’ mottosuyla tedarikçileri, üreticileri, çalışanları ve perakendecileri mutlu etmek ve insanlara kolaylıklar sunmak olduğunu kaydetti. Sabri Ülker döneminden bu yana işletmeyi gelecek yıllarda yatırım yapmasına imkan verecek makul bir kar oranıyla çalıştıklarını aktaran Ülker, zincirinde yer alan tüm işletmeler için makul oranda karlılığı göz önünde bulunduran ekonomik modelin kalıcı bir model olduğunu belirterek Ülker, şöyle devam etti:

"Yıldız Holding, 60 milyar liralık ciro büyüklüğüne verimlilik, iyi bir tedarik zinciri ve güçlü lojistik ağı ile ulaştı. Bizim için önemli olan dünya ile rekabet edebilme gücümüz. Bu nedenle kullanılan girdilerde yüksek kalite, uygun fiyat ve sürdürülebilirlik kavramı altında, doğa ve çevre ile dost, karbon ayak izi kontrollü üretim süreçlerine çok önem veriyoruz. Son yıllarda tarım ürünlerinde de karbon emisyon ve ayak izini takip ediyoruz."

Kovid-19 sürecinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da altını çizdiği gibi tarımda Türkiye’nin kendi kendine yettiğini anımsatan Ülker, ekim ve dikim faaliyetleri ve hayvancılığın özellikle pandemi döneminde gücünü gösterdiğini belirtti.

Tarım ekonomisinin cari fazlasının olmasının sevindirici olduğunu söyleyen Ülker, "Gıdada yeterli olmanın yanı sıra gıda israfının engellenmesi de son derece önemli. Bakanlığın ‘Gıdanı Koru, Sofrana Sahip Çık’ programı ile elde etmeyi hedeflediği ve başardığı tasarruflarla Türkiye’nin misliyle fazlasını, tekrar besleme imkanına sahibiz. Yıldız Holding’in hedeflerinden biri de israfsız şirket ile sürdürülebilirlik politikalarını yaymak, üretimde ve tüketimde kontrolü artırmaktır."  dedi.