Ülker, düzenlediği basın toplantısında odaklanma stratejisiyle kârlı büyümesini sürdürdüklerini ve güçlü finansal performansıyla istikrarla Türkiye ekonomisine katkı sağlamaya devam ettiğini bildirdi. Ayrıca 2022 yılı içerisinde hayata geçirmeyi planladıkları yatırımlar hakkında da bilgiler verildi. 

“2,5 MİLYAR TL YATIRIM YAPMAYI PLANLIYORUZ”

Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ülker, “Holdingin borcu 6,5 milyar dolardan 1,7 milyar dolara indirdik. 2022 yılı içerisinde yurt içinde 2,5 milyar TL yatırım yapmayı planlıyoruz. Godiva ile global oyunculuğa geçtik ancak büyüme projeksiyonlarını her zaman Türkiye'yi merkezde tutan bir anlayışın etrafında gelişti. Ülker olarak ilerleyen dönemlerde United Biscuits'in satın alınmasıyla global markalarla büyümeye devam ettik. Globalde bisküvi üretiminde ikinci sıraya ulaştık. Yıldız Holding'in gerek sektörünün lideri olan yabancı şirketlerle yaptığı iş birlikleriyle, gerekse yurt dışında stratejik satın almalarla global bir Türk şirketi haline geldi” dedi. 

"TÜRKİYE-AFRİKA TİCARET İLİŞKİSİNDE CİDDİ BİR VİRAJ ALINDI" "TÜRKİYE-AFRİKA TİCARET İLİŞKİSİNDE CİDDİ BİR VİRAJ ALINDI"

“BİRÇOK ÜLKEDE FAALİYET GÖSTERİYORUZ”

Ülker, konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Yıldız Holding olarak gıda ve perakende alanlarına odaklandık. Tüm dünyaya ürün ve hizmet sunuyoruz. Birleşik Krallık’tan Fransa’ya, ABD’den İtalya’ya, Nijerya’dan Mısır’a, Romanya’dan Suudi Arabistan’a, Hindistan’dan Kazakistan’a ve Hollanda'ya kadar tüm tesislerde Türk Bayrağı ve Yıldız Holding logosunu taşıyan bayraklar dalgalanıyor. Türkiye'yi merkeze alan holdingin, satış ve ihracat gelirleriyle ülkeye ekonomik anlamda önemli katkı sağlıyor. Tecrübemizle büyüttüğümüz katma değerli işletmeleri, kârlılık seviyesi yüksek şirketler olarak sattıklarını ve ana işlere kaynak sağlıyor.” 

"CİROMUZ 100 MİLYAR LİRAYA ULAŞTI"

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ülker, halihazırda sahip yurt içi ve yurt dışında yaklaşık 72 bin çalışana sahip olduklarını belirterek, bunların 61 bin 884'ünün Türkiye'de istihdam edildiğini söyledi. Ülker, holding bünyesinde 8 şirketin halka açık olduğunu, süreçlerin tamamen şeffaf ve bağımsız işlediğini, yönetici kadrosunun her geçen gün daha global bir hal almaya başladığını anlattı. Son 4 yılda cirolarının 2,3 kat artarak 2021 itibarıyla 100 milyar TL'ye yükseldiğini dile getiren Ülker, bu cironun yüzde 40'ının yurt dışı kaynaklı gelir olduğunu bildirdi. Geçen yıl yurt içi ve yurt dışı toplam yatırımlarının 2,2 milyar TL'ye yükseldiği bilgisini veren Ülker, "Son 5 yılda yurt içi ve yurt dışı toplam yatırımımız 7 milyar TL oldu. Türkiye'deki şirketlerimiz için 2022 yılı bütçelenen yatırım tutarı 2,5 milyar TL'dir." diye konuştu. (AA)