İSTANBUL (AA) - Yıldız Entegre, dünyanın en prestijli mobilya fuarlarından olan Salone del Mobile'de Türkiye'nin önde gelen mimar ve tasarımcılarına ev sahipliği yaptı.

Yıldız Entegre tarafından yapılan basın açıklamasına göre, firma 55 mimar ve tasarımcıyla prestijli mobilya fuarına ziyaret gerçekleştirdi.

Avrupa'nın tasarım başkenti olarak nitelendirilen Milano, dünyanın en prestijli mobilya fuarı olarak gösterilen Salone del Mobile içim bu sene 58i’nci defa ev sahipliğini üstlendi.

Başladığı tarihten bu yana sektörde çığır açan tasarımların çıkış yeri olarak nitelendirilen Salone del Mobile Milano Fuarı'nı, 181 ülkeden 386 binin üzerinde kişi gezdi. Bir önceki seneye nazaran ziyaretçi sayısının yüzde 12 oranında arttığı fuarda; 43 ülkeden, 2 bin 418 bireysel ve kurumsal katılımcı yer aldı.

Yıldız Entegre, her sene olduğu gibi bu sene de Salone del Mobile'de Türkiye’nin ileri gelen mimar ve tasarımcılarından oluşan bir ekiple yer aldı. Fuarı ziyaret eden ve çeşitli etkinliklere katılan mimar ve tasarımcılar, bu gezi sayesinde yeni gelişmeleri yakından inceleme şansı yakalamış oldu.

İstanbul’un  dışında Bursa, Kayseri, İzmir ve Ankara gibi çeşitli kentlerde görev alan 55 kişilik mimar ve tasarımcı ekip de meslektaşlarıyla fikir alışverişinde bulunma şansı elde etti.