Siemens Gamesa ve Siemens Energy,rüzgar gücüyle hidrojen üretmeye yönelik iş birliğine gidiyor. Yapılacak anlaşmayla, 5 yılda yaklaşık 120 milyon Euro değerinde yatırım hedefleniyor.
Siemens Gamesa ve Siemens Energy'den yapılan ortak açıklamaya göre, dünyanın yüksek miktarda yeşil hidrojene ihtiyaç duyacağı ve yeşil hidrojen üretimi için gereken enerjinin büyük kısmının rüzgardan sağlanacağı öngörüsüyle iki şirketin iş birliğine gittiği belirtildi. İki şirketin 5 yılda yaklaşık 120 milyon Euro değerinde yatırım yapmayı hedeflediği belirtildiği açıklamada, proje geliştirme çalışmalarına Siemens Gamesa'nın 80 milyon Euro, Siemens Energy'nin ise 40 milyon Euro tutarında yatırım yapmasının planlandığı ifade edildi. 
Rüzgar türbinlerinin global enerji sisteminin karbonsuzlaştırılmasında çok büyük bir rol oynadığını belirten Siemens Gamesa Üst Yöneticisi Andreas Nauen, bunun enerjiyi yoğun kullanan endüstriler için de yapılabileceğini söyledi. 

HİDROJEN EKONOMİSİ İÇİN ERİŞEBİLİR HALE GELECEK

Elektrolizör teknolojisinden faydalanarak sürdürülebilir offshore enerji üretiminin geleceğini şekillendirebilecek ve yeniden tanımlayabilecek bir şirket olduklarını söyleyen Siemens Energy Üst Yöneticisi Christian Bruch ise, bu geliştirmelerle, offshore rüzgarının fazla olduğu bölgelerin taşıdığı potansiyel, hidrojen ekonomisi için erişilebilir hale geleceğini belirtti.