Limak Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir, Türkiye Kalite Derneği (KalDer) tarafından düzenlenen 29. Kalite Kongresi’nin ikinci gününde ‘Türkiye’de Yeşil Ekonominin Gelişimi’ konulu panelde açıklamalarda bulundu.
Pandemi sürecinin sürdürülebilirlik ve sürdürülebilir iş anlayışıyla ilgili süren çalışmaları ve tartışmaları canlandırdığını belirten Özdemir, yeşil ekonomi konusunda dünyada çok hızlı gelişmeler olduğunu söyledi.

YEŞİL MUTABAKAT ÖNE ÇIKTI

Yeşil Mutabakat’ın pandemi ile birlikte daha fazla öne çıktığını ifade eden Özdemir, Avrupa’da toparlanma sürecinin ana aktörü haline geldiğini belirtti. Türk özel sektörünün bu mutabakatı iyi öğrenmesi ve gerekli hazırlığı yapması gerektiğini vurgulayan Özdemir, Yeşil Mutabakat’ın enerji, sanayi, ulaşım, finans, gıda, turizm, inşaat ve dijital endüstri sektörlerini yeniden şekillendireceğini aktardı.
Mutabakatın rekabetçi bir ekonomiyi amaçladığını söyleyen Özdemir, en önemlisinin iklim değişikliği ile mücadeleyi sadece kendi coğrafyası ile sınırlı tutmayıp, küresel ölçekte bir dönüşüm öngörmek olduğunu belirtti.
Özdemir, iş anlayışının ve yapış tarzının yeşil ekonomi, sürdürebilirlik, çevreye duyarlı büyüme ve sürdürülebilir kalkınma ilkelerine göre şekillendirilmek zorunda olduğunu vurguladı. (AA)