Yerli üreticinin desteklenmesi gerektiğinin önemini vurgulayan Kocaman Balıkçılık Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kocaman, bu sayede dışa bağımlılığın azaltılabileceğini ifade etti.

KOCAMAN BALIKÇILIK, 80 ÜRÜNDEN SADECE 2’SİNİ İTHAL EDİYOR

Kocaman Balıkçılık’ın Türkiye’de üretimi olan ancak tüketilmeyen ürünleri işlemek suretiyle ihraç ettiğini kaydeden Kocaman, tamamen yerli hammadde kullandıklarının altını çizdi. 

Böylece Türkiye ekonomisine istihdamın yanı sıra döviz getirdiklerini vurgulayan Kocaman, ihraç ettikleri ürünlerde müşterilerinin ihtiyaçlarına göre hareket ederek doğru ürünleri onlara sunduklarını, yurt dışında ise global pazarda kazandıkları deneyimler sayesinde doğru ürünü doğru ambalajla tüketiciye ulaştırdıklarını söyledi.  

Yalnız restoranlarda bulunan deniz ürünlerinin Kocaman Balıkçılık markasıyla marketlerde satıldığını ifade eden Kocaman, 80’den fazla üründen sadece kalamar ve midye eti ithalatı yaptıklarını kaydetti. 

EN FAZLA İHRACAT YAPAN İLK 1000 ARASINDA YER ALIYOR

Kocaman, firmalarının Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) 2017 verileri doğrultusunda Türkiye’nin en çok ihracat yapan ilk 1000 firması arasında yer aldıklarını, hedeflerinin listenin üst sıralarına çıkmak olduğunu dile getirdi. 

Kocaman, “Ciromuzun yüzde 90’ı ihracat ürünlerinden oluşuyor. Kurbağa, kerevit, göl gümüşü kara ve deniz salyangozu, denizhıyarı gibi ülkemizde tüketimi olmayan ürünleri işleyerek binlerce aileye istihdam alanı sağlıyor ve söz konusu ürünlerin ihracatından da önemli ölçüde döviz girdisi elde ediyoruz.” şeklinde konuştu. 

Alabalık çiftliklerinin 2019’da üretime başlayacağı bilgisini veren Kocaman, tüketime hazır soğuk rejim ürünler için üretim tesisi planları bulunduğunu ayrıca yurt içinde işlenmiş su ürünleri sektöründe müşteri tarafından bilinen bir marka olmayı amaçladıklarını sözlerine ekledi.