ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'de kurulu olan TUSAŞ Motor Sanayi AŞ (TEI) tarafından üretimi gerçekleştirilen ve "Yerli Kara Şahin" helikopterlerine güç sağlayacak olan ilk T700-TEI-701D motorunun, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ'ye (TUSAŞ) teslimatı gerçekleştirildi.

TEI'dan tarafından gerçekleştirilen Turboşaft Ar-Ge Test Merkezi Binaları Temel Atma Töreni ile T700-TEI-701D Motoru Teslim Töreni'nde hazır bulunann Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Türkiye'ye ayak basan, yatırım yapan ve ortaklıklara giren firmaların asla pişman olmayacaklarını vurguladı.

Türkiye'nin motor tasarımıyla ilgili belirli aşamlara gelmeye başladığını belirtern Demir, milli helikopter ile ATAK helikopterinin motoru olabilecek motora dair çalışmalarının sürdüğünü hatırlattı.

Bu tarz çalışmaların oldukça uzun süre aldığını vurgulayan Demir, bu aşamada hızlı, çevik ve atak olmaları gerektiğine vurguladı.

Ülkenin yalnızca turboşaft motora değil, aynı zamanda turboprop, turbojet ve turbofanlara da gereksinimi bulunduğunu söyleyen Demir, bu konuda gerekli irade, enerji ve potansiyelin ülkemizde mevcut olduğunu söyledi.