ANKARA (AA) - Türkiye'nin ilk ortobiyolojik malzeme üreticisi olan BMT Grup tarafından geliştirilen biyokompozit vida görücüye çıktı.
Firmanın Kahramankazan'daki tesislerinde sunumu yapılan ve birden fazla çeşidi mevcut olan vida tamamen  Türk mühendisleri tarafından geliştirildi.

BMT Baps markasıyla piyasaya sürülmesinin yanı sıra imalatında biyokompozit malzemeden yararlanılan vida sayesinde kırık, kıkırdak lezyonları ve çapraz bağ rahatsızlıklarının tedavisinde etkili sonuç elde ediliyor.

Kemik dokusunu taklit ederek vücutta kaybolabilen ürün; omuz, diz ve bilekteki sorunların çözümünde kullanılan titanyum içerikli malzemelere güçlü bir alternatif yaratıyor.

Konuyla ilgili olarak şirketin Kurucu Ortağı olan Levent Mete Özgürbüz, tanıtımını gerçekleştirdikleri vidanın kendi alanındaki yeni nesil ürünler arasında bulunduğunu ve dünyada büyük rağbet gördüğünü belirtti.

Tamamen yerli olanaklarla üretilen vidanın ciddi bir ihracat fırsatı olduğunu anlatan Özgürbüz, geçmişte ithal olarak temin edilen bu ürünün artık kendi imkanlarımızla üretilmesinden ötürü mutluluk duyduklarını söyledi.